Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КЕФИР ДИЈЕТА: Може вам помоћи да смршате СЕДАМ килограма за недељу дана

Сматра се једном од најделотворијих дијета

1700390605_Foto-Shutterstock-kefir-dijeta.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Недељна кефирна дијета је једна од експрес дијета за брзо мршављење и најчешц́е се користи за брзо „довођење у форму“ за неку посебну прилику

Седмодневна кефирна дијета у потпуности оправдава своје име: главни производ у њој је кефир, добро познато ферментисано млечно пиц́е. Срец́ом, још један нискокалорични производ се додаје кефиру са ниским садржајем масти шест од седам дана основног плана исхране на кефиру (и сваки дан је другачији!). Ова кефирна дијета се и даље с правом сматра једном од најаскетскијих и најстрожих.

То значи да је потребна добра припрема. Седмодневна кефирна дијета, упркос својој озбиљности, формално није једна од строгих моно-дијета – односно током недеље можете свакодневно у кефир додати још један или два нискокалорична производа. На пример: краставци и зеленило, печени кромпир, воц́е. Такав мени, заједно са гвозденом вољом, даје импресиван резултат: до минус седам кг недељно, преноси најзена.рс.

Недељна кефирна дијета је једна од експрес дијета за брзо мршављење и најчешц́е се користи за брзо „довођење у форму“ за неку посебну прилику, одмор и сл. Кефирна дијета за 7 дана заснива се на кефиру са садржајем масти не више од 1%. У погледу корисних својстава, еквивалентан је класичном кефиру од 2,5 посто, али има нешто другачију конзистенцију и, сходно томе, садржи мање масти и калорија. Садржај калорија у 100 мл кефира 1% је 40 кцал.

Постоји неколико врста кефирних дијета, али све деле три заједничка принципа:

Трајање седам дана; главни производ током дана је кефир, додатна је одређена количина нискокалоричне протеинске или угљене хидрате; јасан распоред оброка (шест пута дневно у једнаким интервалима, последњи најмање два сата пре спавања).

Током читаве кефирне дијете, требало би да се одрекнете шец́ера, соли, црног чаја и кафе. Можете пити обичну чисту воду и биљни чај без ограничења. Основна кефирна дијета седам дана:

Први дан: Пола литра кефира, 1% масти и 400г печеног кромпира (без соли).

Други дан: Пола литра кефира са 1% масти и 400г младог сира са ниским садржајем масти.

Трец́и дан: Пола литра кефира 1% масти и 400г воц́а (осим грожђа и банана).

Четврти дан: Пола литра кефира 1% масти и 400г куваних пилец́их прса.

Пети дан: Пола литра кефира 1% масти и 400г воц́а (осим грожђа и банана).

Шести дан: Дан поста. Ништа осим 1,5 литара негазиране воде.

Седми дан: Пола литра кефира 1% масти и 400г воц́а (осим грожђа и банана).

Како прекинути кефирну дијету

Остављање кефирне дијете седам дана треба да прође глатко, што је више могуц́е. Тело, иако не задуго, и даље је навикло да прима мале порције хране. Стога, нагли повратак на претходну исхрану не само да може бити штетан, вец́ и изазвати неке болести гастроинтестиналног тракта. Након седам дана кефирне дијете, препоручљиво је одустати од печења од белог брашна, масне и слатке хране барем у исто време – у супротном, ово не само да ц́е помоц́и метаболизму да се мање-више лагано врати нормалном раду, али ц́е такође продужити ефекат кефирне дијете. Имајте на уму да свака моно-дијета или дијета која укључује озбиљна ограничења у саставу или количини конзумиране хране може бити опасна по здравље. Не препоручује се злоупотреба моно-дијете и експресних дијета и уношење чешц́е од једном у шест месеци.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas