Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Мршавите природним путем: Четири лимуна дневно и килограм мање недељно

Сигурно код куће увек имате један или два лимуна, од којих трошите само покоју кап како бисте зачинили чај или рибу, а лимун може бити права дргоценост у борби за постизање жељене линије

1637057376_limun.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Лимун има много вредности, а већина је мало позната и искоришћена. Довољан је један пример: тај агрум садржи материју хидроксицитат, што успорава асимилацију масти.

Прочитајте још: У ДАНСКУ ДИЈЕТУ се куну све жене које су је пробале! Ево како за 13 дана изгубити чак 15 КИЛОГРАМА

Богат је есенцијалним уљима као што је лимонен који блокира синтезу холестерола, док једна врста шећера, поликосанол, присутна у кори помаже сагоревању масти.

Збогом сало и целулит

Тајна сигурног губљења килограма? Одузимање 7000 калорија недељно, хиљаду сваког дана.

Дијета коју вам предлажемо настала је у сарадњи с нутриционисткињом др. Евелином Флацхи, а састоји се у смањењу масти, а да калоријски унос не падне испод 1200. Омогућује одстрањивање по килограм сала (а не мишића) недељно, па тако и смањивање конфекцијских бројева без муке и патње.

А лимун, захваљујући својем прочишћавајућем деловању, помаже и у ослобађању од накупљених течности па и целулита.

Која је идеална количина? Дневно треба конзумирати приближно четири лимуна (као сок или као рибану корицу).

Антиоксидативно дејство

Лимун је одлична основа прочишћавајуће дијете, јер отклања отрове који су се нагомилали у телу.

Све предности које има захваљује високој концентрацији витамина Ц, материје изразито антиоксидативног дејства, што помаже у продужавању младости ткива (укључујући кожу).

Мука вам је при самој помисли на то колико је кисео? Истина, киселији је од било којег другог воћа, али то је и његова предност.

Покушајте пити сок заслађен шећером или медом. Или, још боље, нарежите лимун на кришке и једите га тако: убрзо ћете се уверити колико вам годи. И, то управо због велике количине лимунске киселине која осим што стеже (корисно и у случају дијареје), подстиче рад пробавних ензима.

Прочитајте још: Седам БИЗАРНИХ МЕТОДА дијете које славне личности користе да остану у форми

 

Супротно уверењу, лимун није одговоран за жарење у желуцу. Кисео је, али желудац је навикао на јаче киселине па му не може нашкодити нити чисти лимунов сок. Штавише, висок ниво калијума у њему заправо неутрализује претерано лучење киселине. Управо зато лимун је одлично средство против киселине, али и дезинфицијенс.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas