Oglas
· · Komentari: 0
DIJETA

Mršavite prirodnim putem: Četiri limuna dnevno i kilogram manje nedeljno

Sigurno kod kuće uvek imate jedan ili dva limuna, od kojih trošite samo pokoju kap kako biste začinili čaj ili ribu, a limun može biti prava drgocenost u borbi za postizanje željene linije

1637057376_limun.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Limun ima mnogo vrednosti, a većina je malo poznata i iskorišćena. Dovoljan je jedan primer: taj agrum sadrži materiju hidroksicitat, što usporava asimilaciju masti.

Pročitajte još: U DANSKU DIJETU se kunu sve žene koje su je probale! Evo kako za 13 dana izgubiti čak 15 KILOGRAMA

Bogat je esencijalnim uljima kao što je limonen koji blokira sintezu holesterola, dok jedna vrsta šećera, polikosanol, prisutna u kori pomaže sagorevanju masti.

Zbogom salo i celulit

Tajna sigurnog gubljenja kilograma? Oduzimanje 7000 kalorija nedeljno, hiljadu svakog dana.

Dijeta koju vam predlažemo nastala je u saradnji s nutricionistkinjom dr. Evelinom Flachi, a sastoji se u smanjenju masti, a da kalorijski unos ne padne ispod 1200. Omogućuje odstranjivanje po kilogram sala (a ne mišića) nedeljno, pa tako i smanjivanje konfekcijskih brojeva bez muke i patnje.

A limun, zahvaljujući svojem pročišćavajućem delovanju, pomaže i u oslobađanju od nakupljenih tečnosti pa i celulita.

Koja je idealna količina? Dnevno treba konzumirati približno četiri limuna (kao sok ili kao ribanu koricu).

Antioksidativno dejstvo

Limun je odlična osnova pročišćavajuće dijete, jer otklanja otrove koji su se nagomilali u telu.

Sve prednosti koje ima zahvaljuje visokoj koncentraciji vitamina C, materije izrazito antioksidativnog dejstva, što pomaže u produžavanju mladosti tkiva (uključujući kožu).

Muka vam je pri samoj pomisli na to koliko je kiseo? Istina, kiseliji je od bilo kojeg drugog voća, ali to je i njegova prednost.

Pokušajte piti sok zaslađen šećerom ili medom. Ili, još bolje, narežite limun na kriške i jedite ga tako: ubrzo ćete se uveriti koliko vam godi. I, to upravo zbog velike količine limunske kiseline koja osim što steže (korisno i u slučaju dijareje), podstiče rad probavnih enzima.

Pročitajte još: Sedam BIZARNIH METODA dijete koje slavne ličnosti koriste da ostanu u formi

 

Suprotno uverenju, limun nije odgovoran za žarenje u želucu. Kiseo je, ali želudac je navikao na jače kiseline pa mu ne može naškoditi niti čisti limunov sok. Štaviše, visok nivo kalijuma u njemu zapravo neutralizuje preterano lučenje kiseline. Upravo zato limun je odlično sredstvo protiv kiseline, ali i dezinficijens.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas