Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице за које су сви мислили да гоје: Стручњаци кажу да их можете јести, само треба да обратите пажњу на једну ствар

Ево о којим намирницама је реч

1686414019_dijeta-namirnice.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шта да једете кад сте на дијети? То је питање које постављају сви који покушавају да смршају, а знамо да су многе намирнице на списку "забрањених".

Међу њима су оне богате угљеним хидратима, које избегавамо бојећи се гојења. Стручњаци кажу да нису баш све недозвољене и да можете ипак да их уврстите у јеловник.

Кромпир је пун скроба, али можете да га користите чак и током дијете, под условом да га припремате на посебан начин. Можете чак и да га печете, али је важно да га прво прокувате како бисте уклонили што више скроба. Затим га оцедите и пеците на што мање масноће. Такође, комбинујте га са салатом, а не са неком другом намирницом богатом угљеним хидратима.

Пиринач је, слично кромпиру, пун скроба, па и за њега важи правило да га треба скувати у доста воде и затим оцедити. Број калорија се, кажу нутриционисти, може чак преполовити уколико куваном пиринчу додате мало масноће. На пример, на порцију пиринча, умешајте равну кашичицу маслиновог уља, а тиме ће јело постати и укусније, а пиринач променити структуру и бити мање калоричан.

Протеински напици су веома варљиви - у куповним верзијама има доста шећера. Међутим, ако правите домаћи шејк, без шећера и са доста протеина, нисте у опасности да се од њега гојите. Наравно, не претерујте са количинама.

Јаја, такође, не треба у потпуности избегавати, јер су изузетно важна као извор калцијума, протеина и витамина Д. Једите их барена, поширана или печена на фолији.

Овсена каша може да буде, слично протеинским шејковима, "ризична". "Инстант" каша је пуна шећера, а она коју сами спремите код куће зависи само од вас!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas