Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

НАУЧНО ДОКАЗАНО: Ово су 3 ЧАЈА која ће вам помоћи у вашој борби да ИЗГУБИТЕ КИЛОГРАМЕ

Ово су чињенице које су доказали научници - ова пића ће помоћи у сагоревању тврдоглавих масти.

1680903717_shutterstock_1830606404.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Испијање чаја је добро за здравље. И то није само повезано са мањим ризиком од срчаних болести и дијабетеса. Одређене врсте чаја могу вам помоћи да изгубите масноћу и одржите здраву тежину, каже Ејми Шапиро,  оснивач консултантске куће Реал Нутритион. И то је доказала наука.

Прочитајте још: Краљица Летиција популарни јесењи материјал понела и на мајици: Савршен спој уз класичне панталоне (ФОТО)

Зелени чај

Зелени чај може помоћи у повећању оксидације масти. То значи да помаже у претварању масти у енергију. То је зато што је зелени чај богат антиоксидансима званим катехини, који изгледа да повећавају сагоревање масти, посебно током вежбања.

Прегледом 14 различитих студија из 2014. године откривено је да су гојазни људи који су пили зелени чај 12 недеља изгубили 0,2 до 3,5 кг више од оних који нису пили зелени чај. Али пошто шоља зеленог чаја садржи 28 мг кофеина, Шапиро препоручује да се пије пре 16:00 како не би ометао сан.

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу

Оолонг чај

Оолонг подстиче губитак тежине побољшавајући метаболизам масти у телу.

Студија из 2009. о утицају оолонг чаја на губитак тежине показала је да је 70% тешко гојазних учесника који су пили пиће од 8 грама оолонг чаја дневно током шест недеља изгубило више од 1 кг, а 22% више од 2,8 кг.

Црни чај

Прочитајте још: Шта стоји иза традиције на венчањима "нешто старо, нешто ново"? Обичај који траје вековима

Црни чај се прави од листова биљке Цамеллиа синенсис, која има антиоксидативна својства, каже Исак Робертсон, сертификовани спортски нутрициониста, лични фитнес тренер и суоснивач компаније Тотал Схапе. Као и код зеленог чаја, полифеноли присутни у црном чају могу подстаћи губитак тежине стимулишући разградњу масти.

Једна студија из 2014. је открила да су здраве одрасле особе које су пиле три шољице црног чаја дневно током три месеца изгубиле више килограма и доживеле веће смањење обима струка од учесника који нису.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas