Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Решите се успешно и здраво вишка килограма: Ово су мале тајне добре дијете

Уколико желите да се ослободите вишка килограма, потребно је да се упознате са неким правилима

1615917888_apple-2391_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Најбитније је да препознате која дијета је добра за вас, а она мора да садржи нека златна правила.

Прочитајте још: Смути и СКИНИ килограме: СМООТХИЕ дијета доноси здраво мршављење у само 21 ДАН

1. Дневни унос калорија мора да износи најмање 1.200 калорија: то је јако важно, с обзиром на то да иначе није у питању дијета, већ изгладњивање. За гојазне особе постоје и драстичније дијете, али оне се спроводе у специјализованим клиникама, под двадесетчетворосатним надзором стручњака. Уколико се определите за дијету са мањим уносом калорија од наведеног, можете озбиљно да нарушите своје здравље, а осим тога бићете толико гладни да ћете се често преједати, па од дијете неће бити ништа.

Фото: деспоситос

2. Дијета мора да садржи различите здраве намирнице - то се пре свега односи на житарице, воће и поврће. Уколико дијета не садржи ове намирнице, пре или касније ћете се разболети, а онда вам ни витка линија (ако је уопште постигнете) неће бити баш нека утеха.

3. Јела која су заступљена у дијети требало би да се лако припремају: то је битан психолошки фактор - ако требате да проводите сате и сате у кухињи припремајући сваки оброк, а претрпани сте обавезама, врло је вероватно да ћете одустати од дијете.

4. Ово вам се можда и неће свидети: добром дијетом постиже се реалан губитак тежине, што значи око један килограм недељно. Килограми који се скину невероватно брзо, пођеднако брзо се и врате.

5. Дијету је могуће спроводити дугорочно: то јест, и ако веома дуго држите дијету, нећете бити у опасности да се срушите од исцрпљености, нити да оболите јер вам неки неопходни састојци недостају. Уз добру дијету можете, после почетног периода привикавања (уколико се дијета прилично разликује од ваших дотадашњих навика у јелу), да функционишете сасвим нормално и ако је спроводите месецима.

Прочитајте још: Вечерате касно? ЗАУСТАВИТЕ СЕ! Ове намирнице никако не смете јести увече

6. Још једна карактеристика добре дијете је да она подразумева доста кретања. Смањен унос намирница може да доведе вашу тежину на идеалну, али то не значи да ће и однос масти и мишића у вашем телу бити онакав какав би требало да буде. Зато је кретање неопходно код спровођења било какве дијете.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas