Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Глад је добар знак да ваш метаболизам функционише.

1603012046_Depositphotos_12401669_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ипак не треба увек да чекате да осетите глад како бисте јели.

Ово су разлози због којих не треба чекати да глад дође већ треба да створите своју рутину исхране;

Глад води до преједања

Ако прескачете оброке ваш организам ће касније тражити више хране. Потребна је стална исхрана на 3, 4 сата како се метаболизам не би успоравао. Такође, ако сте дуже без хране ниво шећера у крви пада, а као резултат долази потреба за шећером у храни.

Прочитајте још: Пробајте ОВАЈ МЕНИ, јер лекари гарантују да СПРЕЧАВА АЛЕРИЈЕ

Одлагање јела неће допринети томе да изгубите килограме

Често је погрешно мишљење које влада да ако гладујете губите килограме. Ако уносите мало калорија дневно, у организму се активира други режим рада због чега ће сагоревати још мање калорија јер мисли да треба да их сачува. Тако да на овај начин до мршављења неће доћи.

Вероватно ако чекате нећете изабрати здраву храну

Нећете имати довољно времена да направите здрав оброк, те ћете посегнути за првим јелом.

Нећете увек моћи да препознате да сте гладни

Два хормона утичу на регулисање глади. Грелин који подстиче аптетит и лапетин који га потискује. Када неко време нисте јели ниво грелина се повећава, а лапетин каже вашем телу да нисте гладни. Након исцрпљујућих дијета може доћи до тога да се параметри глади поремете.

Глад је добра за здравље

Дугорочан осећај глади није добар за здравље. Утиче на могуће стварање хроничних болести, али и на ментално здравље.

Прочитајте још: Волите кафу? Ево разлога због којег ћете је ОБОЖАВАТИ!

Симптоми који прате осећај глади:

  • потешкоће са концентрацијом
  • слабост
  • вртоглавица
  • мучнина и повраћање
  • раздражљивост
  • главобоља
  • грчеви у стомаку

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas