· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Желите да СМРШАТЕ? Најпре укротите жељу за ШЕЋЕРОМ, а ево и како

Уколико сте спремни да смршате, морате смањити конзумирање слатких намирница

1605653732_secer.jpg
Фото: Pixabay

Гојазност је сложени проблем са више узрока. Међу бројним узроцима гојазности, шећер је високо на листи. Како се повећавала потрошња шећера, тако се повећавао и обим просечне гардеробе које светска нација носи, уверавају стручњаци.

Прочитајте још: Да ли је ЗДРАВО пити КАФУ која је стара НЕКОЛИКО САТИ

Уколико се бринете о заштити свог здравља и срца, можда би требало да пажљивије погледате које слатке намирнице свакодневно конзумирате.

Како укоротити жељу за слаткишима?

Избегавајте газирана пића и друга пића заслађена шећером, која су међу главним изворима додатих шећера.

Прочитајте још: НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка

Посегните за воћем уместо са слаткишима, колачићима или другим слатким посластицама.

Прочитајте списак састојака на сваком производу. Шећер се често крије на местима која не бисте очекивали, као што су сос од шпагета и сендвич-хлеб.

Прочитајте још: Ове ЈУТАРЊЕ РУТИНЕ могу да замене КАФУ: Осећаћете се лепше

Додати шећери имају пуно псеудонима. При читању етикета припазите на изразе попут кукурузног заслађивача, кукурузног сирупа, декстрозе, фруктозе, глукозе, кукурузног сирупа са високим садржајем фруктозе, меда, лактозе, сладног сирупа, малтозе, меласе, сировог шећера и сахарозе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.