Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УСКРШЊЕ ТОРТЕ

ТРИ савршена рецепта за ускршњу торту! (ФОТО/ВИДЕО)

Птичије млеко, Чоколадно небо и Ванила торта са јагодама, наши предлози за празничну трпезу.

1619597252_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Minjina Kuhinjica
Oglas

Торта "Птичије млеко"

Кора: 150 г путера, 180 г шећера, 4 ком јаја, 160 г брашна, 10 г прашка за пециво, прстохват соли.

Крема: 700 мл млека, 5,5 кашика гриза, пстохват соли, 200 мл путера, 150 г шећера, 20 г ванилин шећера, 1 лимун.

Глазура: 3 кашике павлаке, 3 кашике шећера, 3 кашичице какаа, 20г путера.

Припрема: У већу чинију сипајте 150 г путе, прстохват соли, 180 г шећера и све то умутите миксером, додавати постепено 4 јаја и све време мутите. Када је смеса глатка, додајте просејано брашно и прашак за пециво. Поново умутиите смесу миксером. Смесу поделите на три једнака дела. У две посуде умешајте 1,5 кашичицу какаа, како би смесе постале браон, а трећој посуди оставити жути фил. Пећи коре на 180 степени, 10-15 минута.

За то време, на рингли кувајте млеко са прстохватом соли и гризом. Када постане густо, оставите да се охлади. У посебну чинију сипајте путер, шећер и ванилин шећер и умутите миксером. Постепено у то додавати смесу са гризом и мутите. Наредајте у то једну кору од лимуна и додајте сок од лимуна.

У тепсију ставите кору и, потом премажите филом и тако до краја. Оставите све да се охлади на пар сати.

На ригли кувајте павлаку, шећер, какао. Склоните са рингле и додајте путер и том глазуром прелијте торту. 

Као декорацију, преко можете да ставите нарендану чоколаду.

 

Чоколадно небо - шнит торта

Патишпањ: 1 кутија чоколадних мафина, 2 јајета, 75 мл воде, 125 мл уља.

Карамелизовани лешници: 100 г шећера, 70 г печених лешника.

Фил: 1 кесица чоколадног пудинга, 500 мл млека, 75 г шећера, 2 ванилин шећера, 2 жуманцета, 35 г густина, 250 г маслаца, 50 г шећера у праху.

Шлаг: 2 беланцета, 120 г шећера.

Биће вам потребно још 100 мл чоколадног млека.

Смешу за чоколадне мафине сипајте у суд. Додајте јаја, воду и уље. Мутите миксером тако да се добије глатка смеса. Смешу сипајте у плех од рерне, 30 пута 40 цм, који сте претходно подмазали маргарином и посули брашном. Пеците на 180 °Ц, 12-15 минута. Охлађен патишпањ исеците на три дела, 10 пута 40 цм. Сваки део избоцкајте виљушком.

Лешник самељите у блендеру на крупније. Шећер истопите на суво па додајте лешник, промешајте и одмах изручите на папир за печење. Оставите да се скроз охлади па самељите у блендеру.

Млеко (300 мл) сипајте у суд, додајте шећер и 2 ванилин шећера и ставите да се кува. Посебно сједините остатак млека (200 мл), 1 пудинг са укусом црне чоколаде, жуманца и густин. Мутите миксером тако да се добије глатка смеса. Сипајте у проврело млеко и скувајте фил. Након тога преручите фил у други суд, миксером умутите и на фил ставите растегљиву фолију или чисту кесу. Оставите да се охлади на собној температури.

Маслац сипајте у суд, додајте шећер у праху и миксером умутите. Додајте постепено охлађен фил и све заједно умутите. Фил поделите на три једнака дела. У један део додајте 2/3 карамелизованих лешника и промешајте. Остатак карамелизованих лешника сачувајте за декорацију.

На тацну ставите први део патишпања. Попрскајте чоколадни млеком и оставите да патишпањ упије. Премажите првим дело чоколадног фила. Ставите други део патишпања, попрскајте чоколадним млеком, а онда премажите филом са карамелизованим лешницима. Ставите и трећи патишпањ, попрскајте чоколадним млеком и премажите последњим делом фила, али овог пута са свих страна. Поспите бочне стране карамелизованим лешницима, као и део са горње стране.

 Беланца и шећер миксером умутите у шам. Сипајте у посластичарску кесу са звездастим наставком и украсите торту. Бренером «изгорите» шлаг. Охладите и након тога сеците на жељену парчад и послужите.

Ускршња ванила торта са јагодама

Патишпањ: 7 јаја, 7 кашика шећера, 7 кашика брашна (тип 400), 1/2 кесице прашка за пециво, 2 кашике топле воде, кашика уља.

Фил: 2 паковања фила са укусом ваниле, 600 мл млека.

Прелив: 1 прелив за торте (прозирни), 2 кашике шећера, 250 мл воде. 

Још треба: какао мрвице, бадем у листићима, јагоде, кајсије из компота, мармелада од јагоде, чоколадна декорација.

Беланца измиксајте уз постепено додавање шећера, а онда додајте једно по једно жуманце непрестано мутећи миксером. Сједините брашно и прашак за пециво, па просејавањем додајте у припремљена јаја. На крају додајте топлу воду и уље, па шпатулом лагано промешајте. Сипајте у плех од рерне величине 30 пута 40 цм, који сте претходно обложили папиром за печење. Пеците 13-15 минута на 200 °Ц. Печени патишпањ извадите из плеха и оставите да се охлади.

Након што се охладио, патишпањ исеците на траке ширине 5 цм, како је приказано у видеу. Премажите мармеладом од јагода.

У суд сипајте 600 мл хладног млека и додајте фил за торту са укусом ваниле. Мутите миксером најмањом брзином око пола минута, а затим највећом брзином око 2-3 минута.

Премажите филом преко мармеладе. Одвојте прву траку и уролајте је. Ставите на средину десертног тањира. Све остале траке увијте у наставку претходне траке. У преостали фил додајте пар кашика млека, да мало разредите фил, па премажите торту са свих страна.

Направите чоколадна јаја тако што истопите чоколаду на пари или у микроталасној, па премажете унутрашњи део силиконског калупа. Пребаците у фрижидер на 10 минута, па поново премажете чоколадом и оставите да се добро стегне. Када се чоколада добро стегла, извадите полутке јаја из калупа. Фил сипате у дресир кесу и уз помоћ ње напуните јаја. Ставите полутку кајсије из компота, тако да имитира жуманце. По ивици поспите декор какао мрвице.

Бадем поспите по бочној страни торте. Јагоде оперите, очистите од петељки  и убрусом пребришите. Исеците на шните, па их слажите по рубу торте. На горњи део торте ставите чоколадна јаја и чоколадно пиле, а на бочној страни чоколадне зеке.

У суд сипајте 2 кашике шећера и прелив из кесице. Промешајте, па сипајте воду и мешајте да се не створе грудвице. Ставите на ринглу и полако загревајте, али водите рачуна да вам не проври. Након тога, склоните са ватре и оставите десетак минута да се прохлади па премажите јагоде и кајсије.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas