Звучи као немогућа мисија: импресионирати госте за славу, а не провести вечност у кухињи. Али постоји решење – славска салата која је готова за 15 минута, а многи тврде да је укуснија од класичне руске. Постала је хит на прославама, а Инстаграм је полудео за њом.
Ако желите салату која је кремаста, пуна укуса и готова у трен ока, онда је ово решење за вас: спојите киселу павлаку, мајонез, шунку, качкаваљ и киселе краставчиће.
Звучи једноставно, зар не? И јесте!
Ма, знате оно кад вам се једе нешто лепо и заситно, а немате времена ни живаца за компликације? Е, ова салата је баш таква! Нећете веровати како се брзо прави, а укус је… ма, пробајте па ми јавите. Код мене је дефинитивно преузела престо класичне руске салате.
Састојци:
За ову савршену салату потребни су вам само ови састојци:
- 300г шунке,
- 200г качкаваља,
- 200г киселих краставчића,
- 200г киселе павлаке и
- 100г мајонеза.
По жељи, додајте мало соли и бибера, мада ја ретко кад и то стављам – укуси су већ савршени!
Ова салата је толико добра да ће бити сјајна чак и са „обичним“ намирницама. Нема ту неке филозофије, само добре ствари спојене на прави начин.
Припрема:
Ево како да је направите и ви, без муке и стреса:
Исецкајте шунку на ситне коцкице. Што ситније, то боље, јер се тако сви укуси лепо сједине.
Нарендајте качкаваљ. Можете га и исецкати на ситне коцкице, али ја волим да га нарендам јер тако даје кремастију текстуру.
Исецкајте киселе краставчиће на ситне коцкице. Ово је кључно за ону освежавајућу ноту!
Све састојке убаците у велику чинију. Без устручавања, нек се друже!
Додајте киселу павлаку и мајонез. Сад следи магија!
Добро промешајте. Мешајте док се све лепо не сједини и док не добијете хомогену, кремасту смесу.
По жељи, посолите и побиберите. Пробајте па одлучите да ли вам треба још зачина.
Оставите салату да се охлади у фрижидеру барем 30 минута пре сервирања. Тако ће се укуси још боље прожети.
И то је то! Час посла, а резултат је за памћење.
(Директно)
БОНУС ВИДЕО: