· · Коментари: 0
рецепт

ЧИТАОЦИ КУВАЈУ: Ову питу од патлиџана ћете обожавати (РЕЦЕПТ)

Хајде да, уместо пите са сиром или месом, направимо нешто мало другачије

1651568226_quiche-2067686_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Потребно је:
  • 2 патлиџана средње величине,
  • главица црног лука,
  • шаргарепа,
  • 1/2 струка празилука,
  • бибер,
  • 2 кашике першуна, 
  • 50 мл уља 
  • 100 мл киселе воде за прскање кора,
  • уље за пржење,
  • 3 чена белог лука, 
  • 1/2 кг кора

ПРОЧИТАЈЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији (ФОТО) 

Поступак: 

  1. Патлиџан ољуштите, исеците на коцкице и ставите у кипућу посољену воду.
  2. Кувајте га десетак минута, оцедите, исперите хладном водом, па га поново оцедите и оставите са стране да се још мало цеди.
  3. Црни лук ситно исецкајте и ставите у шерпу са уљем да се пржи.
  4. Кад постане стакласт, додајте очишћен и напола пресечен па онда ситно исецкан празилук, потом и нарендану шаргарепу.
  5. Пропржите, додајте пропасиран бели лук и, на крају, очишћен и ситно исецкан патлиџан.
  6. Све добро упржите.
  7. Зачините сољу и бибером, додајте першунов лист.
  8. Ватросталну посуду мало подмажите уљем, ставите две коре на дно, сваку подмажите мешавином киселе воде и уља, па ставити фил и следеће две коре.
  9. Мало их погужвајте и ставите на фил, четкицом их мало намажите мешавином воде и уља, па ставите фил.

Имаћете довољно за 3 реда фила и 4 реда кора.

  1. Завршите корама, па прелијте остатком киселе воде и уља.
  2. Пеците на 180 степени, око сат времена.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.