Доносимо вам најбољи рецепт за Хавана торту од 6 састојака.
Састојци:
- 1 л млека
- 450 г кристал шећера
- 3 кесице желатина у гранулама ( 30 гр )
- 500 мл слатке павлаке
- 200 г лешник наполитанки
- 200 г лешника
Припрема:
Отопити 200 г шећера па излити на металну тацну на којој је папир за печење. Желатин ставити са неколико кашика ( десетак ) млека да набубри.
Млеко помешати са шећером ( 250 г ) и ставити да проври. Када проври склонити са ватре. Желатину додати 5 кашика врелог млека и промешати, па онда масу са желатином истрести у преостало врело млеко.
Миксером умутити да се желатин отопи па оставити да се охлади до собне температуре (може да се после стави још сат времена у фрижидер). Маса треба да је нешто гушћа од јогурта.
Посебно умутити слатку павлаку Сјединити слатку павлаку и масу од желатина. Изломити охлађен шећер, додати лешнике и наполитанке, а затим их самлети ( најбоље блендером јер ћемо добити и крупније и ситније комадиће ).
Уколико не желите млевени шећер да правите можете и без њега, само лешници и наполитанке, али је са шећером пуно бољи укус. У већу шерпу или калуп ( пречника 28 – 30 цм ) ставити фолију и посути петину млевених састојака, преко ставити четвртину фила и тако завршити до краја.
Ставити у фрижидер преко ноћи , поклопљено. Окренути затим на тацну и скинути фолију. Торта се не мора чак ни декорисати, како желите.