Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЛИНАРСТВО

Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)

Због лаке припреме, ово јело успеће свима.

1629881569_lasagna-3344997_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ручак из рерне је идеално решење када немате времена за спремање компликованих јела.

Рецепт је једноставан, припрема лака, и ово јело идеално је и за почетнике у кухињи, јер успева свима.

Прочитајте још: Идеална лагана вечера: СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ПОВРЋА које се БРЗО спремају (РЕЦЕПТ)

Састојци:

300 г млевеног меса
1 већа главица црног лука
300 г кромпира, исеченог на коцке
1 већа црвена паприка, исецкана на ситно
2 изрендане шаргарепе
1 шоља парадајз сока
зачини по жељи: со, бибер, першун, млевена паприка, туцана паприка

За прелив:
300 мл јогурта
1 кашика кукурузног брашна или пшеничног гриза
3 јаја
качкаваљ за посипање

Припрема:

Месо пропржити на луку, додати кромпир сечен на коцке, и ситно исецкану паприку. Мало пропржити па додати изрендану шаргарепу. Смањити температуру, сипати сок од парадајза и зачине, и оставити да се крчка око 15 минута, док не проври. Готову смесу преручити у посуду за печење.

Јаја умутити са јогуртом и брашном и прелити преко меса. 

Ручак пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око двадесет минута. Пет минута пред крај печења изрендати качкаваљ преко јела, и вратити у рерну да се запече.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas