Како један од најпознатијих кувара данашњице припрема кајгану?
Састојци:
- 6 хладних јаја
- 1 кашика путера
- со и бибер, по укусу
- 1 кашичица павлаке (цреме фраицхе)
- свеже сецкани влашац за декорацију
Припрема:
Када један од најпознатијих светских шефова дели рецепт за кајгану, онда знате да није реч о обичном доручку. Гордон Ремзи је познат по својој посвећености савршенству, а његов начин припреме кајгане подиже ово једноставно јело на потпуно нови ниво. Кључ је у техници, а не само у састојцима. У наставку откривамо како да направите најкремастију кајгану, баш као у његовој кухињи.
У дубљој шерпи или тигању разбијте јаја и додајте путер. Немојте их претходно мутити – све се ради у тигању. Ставите тигањ на јаку ватру и почните одмах да мешате гуменом или силиконском шпатулом. Важно је да непрестано стружете дно посуде. После 30 секунди пржења, склоните са ватре и наставите да мешате још 10 секунди. Вратите на ватру и поновите овај поступак 3 до 4 пута, укупно око 3 минута. На овај начин добијате мекану и ваздушасту кајгану.
Када је кајгана скоро готова, додајте со, бибер, павлаку и мало свежег власца. Павлака хлади смесу и зауставља даљу термичку обраду, а истовремено даје богат, нежан укус.
Кајгану пребаците на тањир, поспите додатним власцем и служите док је топла. Одлична је уз тостирани хлеб, авокадо или димљени лосос.
Напомена: Гордон препоручује однос 2 јајета на 1 део путера ако правите мању количину.
(Ствар укуса)