Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАЈГАНА ПРЕМА РЕЦЕПТУ ГОРДОНА РЕМЗИЈА: Може да је направи свако, а тајна је у једном састојку

Како један од најпознатијих кувара данашњице припрема кајгану?

1758543787_shutterstock_1677291022.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 6 хладних јаја
  • 1 кашика путера
  • со и бибер, по укусу
  • 1 кашичица павлаке (цреме фраицхе)
  • свеже сецкани влашац за декорацију

Припрема:

Када један од најпознатијих светских шефова дели рецепт за кајгану, онда знате да није реч о обичном доручку. Гордон Ремзи је познат по својој посвећености савршенству, а његов начин припреме кајгане подиже ово једноставно јело на потпуно нови ниво. Кључ је у техници, а не само у састојцима. У наставку откривамо како да направите најкремастију кајгану, баш као у његовој кухињи.

У дубљој шерпи или тигању разбијте јаја и додајте путер. Немојте их претходно мутити – све се ради у тигању. Ставите тигањ на јаку ватру и почните одмах да мешате гуменом или силиконском шпатулом. Важно је да непрестано стружете дно посуде. После 30 секунди пржења, склоните са ватре и наставите да мешате још 10 секунди. Вратите на ватру и поновите овај поступак 3 до 4 пута, укупно око 3 минута. На овај начин добијате мекану и ваздушасту кајгану.

Када је кајгана скоро готова, додајте со, бибер, павлаку и мало свежег власца. Павлака хлади смесу и зауставља даљу термичку обраду, а истовремено даје богат, нежан укус.
Кајгану пребаците на тањир, поспите додатним власцем и служите док је топла. Одлична је уз тостирани хлеб, авокадо или димљени лосос.

Напомена: Гордон препоручује однос 2 јајета на 1 део путера ако правите мању количину.

(Ствар укуса)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas