· · Коментара: 0
ИСХРАНА

Лагани ручак који ће вас одушевити: Припремите ПИЛЕТИНУ на ТУРСКИ НАЧИН (РЕЦЕПТ)

Черкеско пиле је класичан рецепт, који су смислили Черкези, народ са кавкаских планина, а усвојен је од стране царске османске кухиње

1642407092_piletina.jpg
Фото: Пиxабаy

Ово "царско јело" се обично припрема као главно јело, али врло је згодно да се служи као пређело или као мезе.

Прочитајте : Лагана ЛАЗАЊА са кукурузом (РЕЦЕПТ)

Черкеско пиле је одлично јело од режњева пилетине у кремастом сосу од ораха и хлеба и као здраво јело без масних додатака одличан је предлог за лагани ручак уз зелену салату, барено поврће и тост хлеб. Такође можете да га искористите као пуњење за сендвич.

Састојци:

1 цело пиле или двоје веће груди
1 главица црног лука средње величине
1/2 кашичице бибера у зрну
5 чаша воде
шаргарепа, целер пашканат по жељи
За основу

300 г крупно млевених (туцаних) ораха
2 чена белог лука
4 кришке бајатог хлеба (средина без корица)
1,5 чаша пилеће супе
1 кашичица соли
пола кашичице коријандера у праху
За посипање (по жељи)

2 кашике маслиновог уља
1 кашичица алеве паприке

Припрема:

Груди или пиле исечено на комаде ставити у лонац налити водом, додати црни лук, зелен и бибер у зрну. Кувати на средњој ватри док месо не омекша.

Кувано месо процедити и оставити да се прохлади. Затим месо одвојити од костију и руком исцепкати на трачице.

Коцкице бајатог хлеба ставити у дубљу чинију па прелити водом у којој је кувана пилетина, додати истуцани бели лук, орахе, зачине и исцепкано месо па добро сјединити.

Пилетину пребацити на тањир за сервирање. Посебно загрејати маслиново уље и у њега додати алеву паприку, па тиме прелити пилетину. Украсити першуном.

Прочитајте још: Не бацајте вишак: Ако вам је остало ПИРЕ КРОМПИРА од ручка, направите ШУФНУДЛЕ (РЕЦЕПТ)

Може се сервирати и топло и хладно, као пређело или као главно јело.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.