· · Коментари: 0
ГУРМАНЛУК

Напоран дан? ПАСУЉ СА КОБАСИЦАМА је идеална вечера - Лако, брзо и укусно (РЕЦЕПТ)

Пасуљ и зеље су класична комбинација, идеална уз колутове кобасице.

1635513448_shutterstock_1420251008.jpg
ФОТО: Shutterstock

Један тигањ? Чекирано. Супер укусно? Чекирано. Ова вечера у коју иде бели лук, кељ, бели пасуљ и кобасице је лака, укусна и брзо готова.

Прочитајте још: Пилетина у КРЕМАСТОМ СОСУ готова за 30 минута! (РЕЦЕПТ)

Рецепт за пасуљ са кобасицама

Састојци: 

  • 2 кашике маслиновог уља
  • димљене или италијанске кобасице, куване
  • 3 чена белог лука, млевеног
  • 2 конзерве белог пасуља, испран и оцеђен
  • 1 ½ шоље пилећег бујона
  • 1/2 кашичица соли
  • 1/4 кашичица свеже млевеног црног бибера
  • 1 кашичица мајчине душице
  • Кељ, уклоњене стабљике, листови подељени на комаде величине залогаја, око 3 шоље
  • 1 кашика сока од лимуна
  • 1/2 шоље пармезана, плус додатак за сервирање
  • туцана паприка, опционо

Поступак: 

У тигању загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте кобасицу и пржите са обе стране док не порумени, око 4-5 минута. Додајте бели лук у тигањ и кувајте док не замирише, око 15 секунди. Додајте ⅔ пасуља и 1 шољу пилећег бујона у тигањ и зачините сољу, бибером и мајчином душицом, промешајте да се сједини и кувајте на средњој ватри.

У чинији испасирајте преостали пасуљ виљушком док се не формира густа паста. Додајте пасирани пасуљ назад у тигањ и промешајте да се сједини. Крчкајте док се пасуљ не загреје и не згусне, око 2-3 минута.

Додајте кељ, смањите температуру на средње ниску и кувајте, често мешајући док сос не постане кремаст, мало се редукује и кељ увене, још око 2 минута.

Додајте пармезан, лимун и кобасицу у тигањ. Промешајте да се сједини. Додајте преостали бујон, мало по мало ако желите да буде кремастије. Прилагодите зачин по укусу.

Послужите са екстра пармезаном, туцаном паприком по жељи, уз мало хрскавог хлеба!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.