Тражите савршен рецепт за посни пасуљ? Не тражите даље!
Савршена комбинација укуса, уживаћете у сваком залогају.
Победнички пасуљ је добио такво име зато што је то рецепт који је победио време, преносећи се са генерације на генерацију. Победио је све модерне рецепте јер је задржао аутентичност и прави домаћи укус, онај који се памти. И на крају, победнички је јер ће сигурно да освоји срца свих који га пробају!
Састојци:
- 400 гр пасуља
- 1 већа главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 1 већи кромпир
- 3 ловор листа
- 3 чена белог лука
- 1 мала кашичица брашна
- слатка паприка
- суви зачин
- со, бибер
- першунов лист
- уље
Припрема:
Пасуљ опрати у неколико вода да вода буде бистра. Сипати мало воде да огрезне пасуљ па пустити да проври.
Сипати у решетку и испирати хладновм водом. Сипати у шерпу и налити водом. Додати лук, шаргарепу и кромпир сечен на коцке . Додати кашику уља и ловоров лист. Кувати док не омекша. По потреби доливати воду.
У тигањ сипати мало уља па додати исецкан бели лук и брашно. Мешати да добије крем боју. па убацити мало слатке паприке и сипати у пасуљ. Кад проври додати суви зачин, мало бибера, со и оставити још мало да се крчка.
Додати на крају исецкан першунов лист.
Пријатно!