Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

Пилетина у КРЕМАСТОМ СОСУ готова за 30 минута! (РЕЦЕПТ)

Овај кремасти рецепт за пилетину са белим луком је врхунска лака храна која теши.

1635168558_shutterstock_231438361.jpg
ФОТО: Схуттерстоцк
Oglas

Довољно је добро да се послужи друштву, али такође је једно од оних јела која спадају у брзе вечере током радних дана.

Прочитајте још: Уз говеђе месо и супу, најбоље иде СОС ОД ВИШАЊА, кисео и сладак тачно колико треба! (РЕЦЕПТ)

Рецепт за кремасту пилетину

Састојци: 

  • 2 велика пилећа прса преполовљена по дужини
  • мало брашна
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 2 кашике путера (подељено)
  • 1 цела глава белог лука ољуштена
  • 1/2 шоље пилеће чорбе 
  • 1/2 кашичице лимуновог сока
  • 1/4 кашичице белог лука у праху
  • 1 шоља тешке креме за шлаг
  • Со и бибер по укусу
  • Першун исецкан (опционо)

Припрема: 

Пилетину преполовите по дужини тако да имате 4 мања парчета. Посолите и побиберите и премажите брашном.

Додајте маслиново уље и 1 кашику маслаца у тигањ на средње јакој ватри. Када се тигањ загреје, динстајте пилетину 4-5 минута или док не постане лепа и златна. Извадите пилетину из тигања и оставите је са стране.

Смањите ватру на средњу (или чак на ниску ако користите ливено гвожђе), па додајте остатак маслаца у шерпу. Пустите да се истопи, а затим додајте чен белог лука. Кувајте их 3-4 минута, често мешајући, док споља лагано не порумене.

Додајте пилећу чорбу, лимунов сок и бели лук у праху у тигањ. Оставите да се појаве мехурићи (око 4 минута или док се течност приметно не смањи).

Умешајте крему и додајте пилетину назад у тигањ. Оставите да се кува још око 5 минута, док се сос не смањи и пилетина не скува. По жељи послужите са свеже сецканим першуном. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas