Oglas
· · Komentari: 0
GURMANLUK

Naporan dan? PASULJ SA KOBASICAMA je idealna večera - Lako, brzo i ukusno (RECEPT)

Pasulj i zelje su klasična kombinacija, idealna uz kolutove kobasice.

1635513448_shutterstock_1420251008.jpg
FOTO: Shutterstock
Oglas

Jedan tiganj? Čekirano. Super ukusno? Čekirano. Ova večera u koju ide beli luk, kelj, beli pasulj i kobasice je laka, ukusna i brzo gotova.

Pročitajte još: Piletina u KREMASTOM SOSU gotova za 30 minuta! (RECEPT)

Recept za pasulj sa kobasicama

Sastojci: 

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • dimljene ili italijanske kobasice, kuvane
  • 3 čena belog luka, mlevenog
  • 2 konzerve belog pasulja, ispran i oceđen
  • 1 ½ šolje pilećeg bujona
  • 1/2 kašičica soli
  • 1/4 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica majčine dušice
  • Kelj, uklonjene stabljike, listovi podeljeni na komade veličine zalogaja, oko 3 šolje
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1/2 šolje parmezana, plus dodatak za serviranje
  • tucana paprika, opciono

Postupak: 

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasicu i pržite sa obe strane dok ne porumeni, oko 4-5 minuta. Dodajte beli luk u tiganj i kuvajte dok ne zamiriše, oko 15 sekundi. Dodajte ⅔ pasulja i 1 šolju pilećeg bujona u tiganj i začinite solju, biberom i majčinom dušicom, promešajte da se sjedini i kuvajte na srednjoj vatri.

U činiji ispasirajte preostali pasulj viljuškom dok se ne formira gusta pasta. Dodajte pasirani pasulj nazad u tiganj i promešajte da se sjedini. Krčkajte dok se pasulj ne zagreje i ne zgusne, oko 2-3 minuta.

Dodajte kelj, smanjite temperaturu na srednje nisku i kuvajte, često mešajući dok sos ne postane kremast, malo se redukuje i kelj uvene, još oko 2 minuta.

Dodajte parmezan, limun i kobasicu u tiganj. Promešajte da se sjedini. Dodajte preostali bujon, malo po malo ako želite da bude kremastije. Prilagodite začin po ukusu.

Poslužite sa ekstra parmezanom, tucanom paprikom po želji, uz malo hrskavog hleba!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas