Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Направите СЛАТКИШ ДЕТИЊСТВА по оригиналном рецепту: Ево како се спрема КОНДЕНЗОВАНО МЛЕКО

Како кувати најједноставнији и омиљени десерт нашег детињства?

1684362212_235703_shutterstock-1721758927.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Пре свега, морате одабрати квалитетан производ. Требало би да буде најмање 8,5% масти и да садржи само млеко и шећер. Било какви адитиви - ароме и стабилизатори ће оборити ваш рад. А такво кондензовано млеко, чак и уз продужено кување, неће се згуснути до пријатне богате боје карамела.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Кондензовано млеко је најбоље кувати у тегли у шерпи са дебелим дном, а вода треба да прекрива теглу током целог кувања. Важна тачка: етикета са тегле мора да се скине, а ако је на плеху остало лепка, онда је умотајте у филм за храну, иначе се лепак касније неће испрати са посуде.

Време кувања зависи од конзистенције коју желите да добијете кондензовано млеко:

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

  • Ако намеравате да користите млеко за пуњење палачинки и фритула, онда ће цео процес трајати више од сат времена. Добијена нежна и воденаста маса је савршена за планирану кулинарску акцију.
  • Да бисте добили крему боје карамеле, потребно је да кувате кондензовано млеко 2-2,5 сата.
  • Ако желите да добијете густу смеђу масу у којој се кашика заглави, припремите се за дуг процес. Ово ће вам требати најмање 3,5 сата.
  • Да тегла не би експлодирала, након кључања воде, потребно је да је кључа на најмањој ватри и да све време пратите ниво воде. Након истека времена, искључите шпорет и оставите да се тегла добро охлади на рингли.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas