Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Новопазарске МАНТИЈЕ по традиционалној рецептури: Укус који ће вас одушевити (ФОТО)

Испробајте проверен рецепт који се може комбиновати са разним надевима

1676129069_Foto-Printscreen-Instagram-tecakuva.jpg
Фото: Принтсцреен/Инстаграм - тецакува
Oglas

Новопазарске мантије, традиција је дефинитивно победник. Могу да се комбинују са разним надевима. Ја их обожавам и са сиром, овог пута сам их спремао у изворном облику.

Новопазарске мантије - састојци за тесто:

700г брашна

1 супена кашика соли

2 супене кашике уља

350мл воде

Новопазарске мантије - састојци за надев:

650г млевене јунетине

70мл хладне воде

50мл уља

400г сецканог црног лука

Пола кашике соли

бибер по укусу

Новопазарске мантије - прелив за јуфкице:

130г путера

60мл уља

Новопазарске мантије - припрема:

У брашно додати со, уље и млаку воду, па замесити тесто. Тесто ставити у науљену посуду, а преко пвц фолију и оставите да одстоји пола сата. За то време спремите надев и спремите прелив.

У већу посуду ставите ситно сецкан лук, посолите, побиберите, па додајте месо, уље и воду и добро умесите смесу да буде компактна. Затим на тихој ватри отопите путер у који сте додали уље.

Тесто поделите на лоптице једнаке величине (око 70 г) па оставити да одстоје 15-так минута.. Затим сваку развуците оклагијом у облику круга пречника 20 цм. Растањите кругове тако што ћете пребацивати са длана на длан.

Истањену јуфку премажите масноћом и сваку следећу ређајте на ту, такође премазујући масноћом. Треба да сложите 10 јуфки и да повремено растањите. Када сложите свих 10 растањите их у квадратни облик. Странице нека буду дужине 30 до 35 цм. Развучену јуфку изрежите на квадратиће 4x4 цм. Све коцкице поново премажите масноћом.

 

Пуните их месом и затварајте тако што ћете сваку страницу развући, па преклопити (погледајте у видеу). Ређајте у тепсију коју сте намазали са мало масноће и на крају опет премажите мантије масноћом, али не претерујте. Пре печења очистите ивице тепсије од масноће, да мантије не би покупиле мирис загореле масноће. Пеците у загрејаној рерни на 270°Ц неких 20 минута. Када мантије добро порумене прекријте их пек папиром и пеците још 15 минута.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas