Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Одлично иду уз главно јело: Пет СЛАВСКИХ САЛАТА које се најбрже праве

Идеје за славску трпезу

1668846800_salata.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Време је слава, а сваку славску трпезу можете обогатити укусним салатама, које су идеалне за зимске славе. Богате и јаке, сигурно ће одушевити ваше госте.

Прочитајте још: Умесите домаћи хлеб брзо и једностано: Идеалан и за почетнике

Рецепт за пилећу салату са кикирикијем

350 г пилећег филеа
200 г киселе павлаке
150 г мајонеза
100 г печеног кикирикија
100 г сусама
1 кашичица сенфа
4-5 киселих краставчића

Прво обарите пилетину и исецкајте на коцкице кад се прохлади. Сусам на суво пропржите пар минута да благо порумени, али не превише да не постане горак. Кикирики у блендеру уситните, а краставчиће ситно исецкајте. Све састојке сјадините. Ако нисте узели печени слани кикирики онда посолите. Ако је кикирики слан, онда додајте мало соли по укусу.

Рецепт за брзу салату са качкаваљем

100 грама сусама,
250 грама прашке шунке или саламе по жељи
200 грама качкаваља,
1 чаша киселе павлаке од 400 грама
Пропржити сусам на тигању, па помешати са осталим састојцима.

Рецепт за карфиол салату

1 главица карфиола
3 кувана јајета
кисела павлака
уље
шећер
сирће
со
мирођија по жељи
Карфиол поделити на цветове, па обарити у сланој води. Добро га оцедити и ставити у чинију. У дубљу посуду ставити уље, со, сирће, мало шећера и павлаку, све добро измешати и прелити карфиол. Исецкати барена јаја и промешати. Украсити мирођијом.

Рецепт за салату са шунком и сиром

400 грама сира
6 кашика киселе павлаке
300 грама шунке
4 кисела краставчића
1 веза першуна
Исецкати шунку, краставчиће и першун. Помешати сир и павлаку, па изгњечити да се добије уједначена маса. Додати насецкане састојке па промешати.

Рецепт за кукуруз салату

2 јајета
200 грама кикирикија
200 грама мајонеза
200 грама киселе павлаке
400г кукуруза шећерца
50 грама сусама

Прочитајте још: Тајна најукуснијег оброка: Ову грешку сви праве, а један састојак ГРАШКУ треба да додате како би био САВРШЕН

Јаја обарити, беланца исецкати, а жуманца измрвити. Сусам кратко пропржити док не добије браон – златну боју и оставити да се прохлади. Кикирики ситно исецкати. У великој чинији сјединити све састојке и зачинити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas