· · Komentari: 0

Odlično idu uz glavno jelo: Pet SLAVSKIH SALATA koje se najbrže prave

Ideje za slavsku trpezu

1668846800_salata.jpg
Foto: Shutterstock

Vreme je slava, a svaku slavsku trpezu možete obogatiti ukusnim salatama, koje su idealne za zimske slave. Bogate i jake, sigurno će oduševiti vaše goste.

Pročitajte još: Umesite domaći hleb brzo i jednostano: Idealan i za početnike

Recept za pileću salatu sa kikirikijem

350 g pilećeg filea
200 g kisele pavlake
150 g majoneza
100 g pečenog kikirikija
100 g susama
1 kašičica senfa
4-5 kiselih krastavčića

Prvo obarite piletinu i iseckajte na kockice kad se prohladi. Susam na suvo propržite par minuta da blago porumeni, ali ne previše da ne postane gorak. Kikiriki u blenderu usitnite, a krastavčiće sitno iseckajte. Sve sastojke sjadinite. Ako niste uzeli pečeni slani kikiriki onda posolite. Ako je kikiriki slan, onda dodajte malo soli po ukusu.

Recept za brzu salatu sa kačkavaljem

100 grama susama,
250 grama praške šunke ili salame po želji
200 grama kačkavalja,
1 čaša kisele pavlake od 400 grama
Propržiti susam na tiganju, pa pomešati sa ostalim sastojcima.

Recept za karfiol salatu

1 glavica karfiola
3 kuvana jajeta
kisela pavlaka
ulje
šećer
sirće
so
mirođija po želji
Karfiol podeliti na cvetove, pa obariti u slanoj vodi. Dobro ga ocediti i staviti u činiju. U dublju posudu staviti ulje, so, sirće, malo šećera i pavlaku, sve dobro izmešati i preliti karfiol. Iseckati barena jaja i promešati. Ukrasiti mirođijom.

Recept za salatu sa šunkom i sirom

400 grama sira
6 kašika kisele pavlake
300 grama šunke
4 kisela krastavčića
1 veza peršuna
Iseckati šunku, krastavčiće i peršun. Pomešati sir i pavlaku, pa izgnječiti da se dobije ujednačena masa. Dodati naseckane sastojke pa promešati.

Recept za kukuruz salatu

2 jajeta
200 grama kikirikija
200 grama majoneza
200 grama kisele pavlake
400g kukuruza šećerca
50 grama susama

Pročitajte još: Tajna najukusnijeg obroka: Ovu grešku svi prave, a jedan sastojak GRAŠKU treba da dodate kako bi bio SAVRŠEN

Jaja obariti, belanca iseckati, a žumanca izmrviti. Susam kratko propržiti dok ne dobije braon – zlatnu boju i ostaviti da se prohladi. Kikiriki sitno iseckati. U velikoj činiji sjediniti sve sastojke i začiniti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.