Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мислимо да су здраве, али ове намирнице могу допринети ГОЈЕЊУ: Због ових грешака многи не могу да смршају

Да бисте се решили вишка килограма потребно је да обратите пажњу да ли уносите ове намирнице

1664707531_foto-mrsavljenje-pexels.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Рештити се накупљених килограма није никада једноставно, а ако понекад имате осећај да, колико год били упорни са вежбањем и избегавањем одређене хране, никако на успевате да смршате, као да вас неко саботира... Што можда и није далеко од истине!

Предуслови здравог мршављења су прилагођени тренинзи, квалитетан одмор те последње, али нимало мање важно, правилна исхрана.

Ипак, нутриционисти упозоравају да постоје такозване ''здраве намирнице'' које заправо уопште немају толико добробити као што се мисли и уместо да вам помогну код мршављења, оне вам заправо само одмажу.

Ево о којој се храни ради.

Смути

Смутији се могу чинити као савршен здрави доручак или међуоброк. Међутим, ако нисте опрезни, ови напици могу бити препуни скривеног шећера, поготово ако смути узимате у ресторану или продавници сокова уместо да га направите сами.

Прочитајте још: Да ли је здраво да једемо ОВСЕНУ КАШУ? У овоме грешимо

Производи с ниским постотком масти

Пре доста година производи с ниским постотком масти били су врло популарни део сваке дијете. Због тога су многи људи храну с ниским уделом масти повезивали са здравом исхраном.

На први поглед, теорија да мало масноће значи и мање калорија могла би имати смисла, али то заправо није тако. Храна с ниским постотком масноће заправо није нимало мање калорична од пуномасне хране. Такође, пуномасна храна може дуже да вас држи ситим због чега је боља опција ако сте на дијети и желите да спречите преједање.

Салате

Када се здраво храните и покушавате да контролишете своју исхрану како бисте смршали, одласци у ресторане могу бити врло незгодни. Можда мислите да сте сигурни ако с јеловника наручите салату уместо хамбургера или пржене хране. Међутим, многи ресторани у своје салате стављају ствари који их чине једнако тако калоричнима и нездравима.

Често садрже пржену пилетину, сланину, сир и нездраве преливе, а ако покушавате да изгубите на килажи, салате које једете требале би у себи да имају лиснато поврће, немасне беланчевине и лагане зачине.

Орашасти плодови и остали производи са здравим мастима

Ове грицкалице су заправо врло здраве па их не морате потпуно да их избаците из исхране. Људи који једу орашасте плодове могу да живе дуже и тако снизе свој холестерол. Једино на што морате пазити код конзумирања орашастих плодова је искључиво величина порције јер садрже велике количине масноће.

Прочитајте још: Састојак који вам може помоћи да се отарасите СУВИШНИХ килограма: Све што треба да урадите је да додате једну кашичицу у јутарњу КАФУ

Јогурт

Због практичности и много протеина, јогурт је често једна од првих намирница за којом људи посежу када покушавају да смршају. На тржишту постоји много вртса јогурта који су намењени управо онима који желе да изгубе на килажи, али као и с многим другим намирницама на овој листи, пре куповине потребно је припазити на неколико ствари. Нутриционисти саветују да потражите оне јогурте који не садрже шећер, док воћне јогурте радије избегавајте.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas