Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОБРОК САЛАТА

ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ: Четири најукусније ЗИМСКЕ САЛАТЕ, од сезонског поврћа (РЕЦЕПТИ)

Издашне, али здраве салате са зимским воћем и поврћем су најбоља опција за предстојеће дане.

1633938133_Depositphotos_72677729_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Зима је генерално сезона хране из тегли, топлих чорби и супа и печења у рерни. Али са правим састојцима током сезоне, рецепти за зимске салате могу бити ваша улазница за обилан и здрав оброк-често за само неколико минута. Ево како да направите савршено укусну зимску салату за ручак или вечеру.

Прочитајте још: Оригинална ЦЕЗАР САЛАТА има ТАЈНИ САСТОЈАК који ретко ко ставља, а чини је посебно укусном! (РЕЦЕПТ)

Четири предлога за зимске салате

Салата од цитруса са бадемима и овчијим сиром

Горки радич савршено се слаже са слатко-сочном мешавином цитруса (наранџа, крвава наранџа и грејпфрут), и са додиром соли из сира и бадемима.

Комбинујте сок од поморанџе и црвени лук у средњој чинији; оставите на страну 5 минута. Умутите јаворов сируп, сенф, со и бибер. Постепено умутите уље док се прелив не емулгира. Оставите по страни. Одрежите кору и срж цитруса, а месо нарежите на колутове дебљине ½ инча. На тањире за послуживање сложите колутове радича и цитруса. По врху ставите першун, бадеме и сир. Залијте преливом.

Фото: Депозит

Салата од кеља и печеног карфиола

Оштра салата од лимуна и тахинија даје освежавајући додир салати од кеља и карфиола. Помешајте састоје и уживајте у савршеној комбинацији укуса.

Предност зимских салата је у томе што нам дају дашак свежине и паузу од поврћа из тегле

Угрејте рерну. Раширите пињоле на папир за печење и пеците, једном мешајући, до златне боје, 4 до 6 минута; пребацити на тањир. На посебном обложеном плеху пеците карфиол са љутом паприком, 2 кашике уља, ½ кашичице соли и ¼ кашичице црног бибера. Пеците док не постане карфиол златан и мекан, 20 до 25 минута. У међувремену, умутите тахини, лимунов сок, преостале 2 кашике уља, ¾ шоље воде и ¼ кашичице соли и црног бибера у великој чинији (по потреби додајте још воде да бисте постигли конзистенцију густе павлаке).  Додајте кељ, лук, грожђице, пињоле и карфиол и промешајте да се сједине.

Салата од руколе и крушке са сирћетом

Слатке крушке и прелив са јаворовим сирупом, помешаним са балсамико сирћетом, уравнотежују свежу руколу у овом рецепту за зимску салату. 

У мањој чинији умутите јаворов сируп, сенф, сирће, со и бибер. Стално мутећи, полако додајте уље; оставити по страни. Руколу распоредите на појединачне тањире, као и крушку и сир. Прелијте мешавином балсамико сирћета и јаворовог сирупа.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ за ПЛАНИНСКИ хлеб: Без адитива, остаје свеж неколико дана!

Салата од печеног поврћа и пиринча са сосом од бадема и першуна

Поврће претходно испеците и скувајте како бисте ову салату лако могли да направите за недељни оброк. 

Испржите тиквице, репу, јабуку и лук са 2 кашике уља, 1/2 кашичице соли и 1/4 кашичице бибера на фолији за печење. Пеците, окрећући једном, док не порумени и омекша, 22 до 24 минута. У чинији помешајте першун, бадеме, тврди овчији сир, корицу лимуна, преосталу кашику уља, 1/2 кашичице соли и 1/4 кашичице бибера. Послужите пиринач и поврће преливено сосом, по жељи са кришкама лимуна са стране.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas