Ово морате да пробате!
Ако постоји јело које савршено спаја једноставност и изванредан укус, онда је то Боурдаинов сендвич са мортаделом. Овај легендарни цхеф и гастро путописац је први пут пробао овај специјалитет 2007. године у бару "До Манé" у Сао Паулу, током снимања своје емисије "Но Ресерватионс". Толико га је одушевио да га је касније уврстио и у свој кувар Аппетитес из 2016. године. Годинама касније, сендвич који је Ентони Бордејн промовисао не губи на својој популарности. Ево како га можете рекреирати код куће.
Савршена једноставност у пет састојака
Бордејнова верзија овог сендвича састоји се од само пет састојака, међутим магија се крије управо у њиховој комбинацији.
Састојци
- Кајзерица или соурдоугх пециво
- 6 танких слојева мортаделе
- 2 танка слоја Проволоне сира
- 1 кафена кашичица мајонеза
- 1,5 кафена кашичица Дијон сенфа
Припрема
Припрема је врло једноставна, али захтева неколико трикова како би сендвич био савршен. Почиње лаганим тостирањем пецива, што ће му дати додатну хрскавост. Мортаделу је потребно пржити на средње јакој ватри како би добила хрскаву текстуру. То ћете урадити тако што ћете сваки лист сухомеснатог наслагати на гомилице у тигању. Након што добије златносмеђу корицу, на њу се ставља Проволоне сир који се лагано топи док упија арому пржене мортаделе.
Пециво се затим премазује мајонезом и Дижон сенфом, а затим се на њега призвољно слажу гомилице мортаделе са сиром. Кључни детаљ? Сендвич се једе док је још топао и хрскав.
Пријатно!
(Јоурнал)
БОНУС ВИДЕО: