Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОРИГИНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ВОЈНИЧКИ ПАСУЉ ИЗ ЈНА: Трик је у овом месу, које се иначе не додаје

Сви састојци за војнички пасуљ добро су познати и често се користе у регионалној кухињи. Трик за његов чаробни укус јесте у месу, које се обично не додаје у ово јело, а то је - говедина .

1716469224_457677_shutterstock-281102513_f.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Такође, посебност укуса даје му и запршка коју додајете тек пред крај, када уједно и треба да, први пут, промешате пасуљ јер би се, у супротном, зрна могла распасти и претворити у кашу.

За припрему овог рецепта можете користити било који суви пасуљ, пише 021.рс.

Састојци:

120 г пасуља
8 г брашна
25 г црвеног лука
1 чен белог лука
10 г шаргарепе
кашика концентрата парадајза
100 г говеђег меса
20 г масти или уља
на врх ножа туцане паприке
на врх ножа бибера
прстохват сушеног першуновог листа
један ловоров лист
со

Припрема:

Пасуљ потопите у одговарајућу количину хладне воде и држите га на хладном (1-3 сата или преко ноћи) на хладном месту.

Затим га оцедите, преспите у лонац или дубоку шерпу, поново налијте хладном водом и кувајте док не прокључа (наредних од 10 до 15 минута).

Динстајте поврће

Док чекате да пасуљ проври, на половини добро загрејане масти додајте половину ситно сецканог лука и шаргарепу, претходно нарендану или изрезану на ситније коцкице. Пропржите док мало поврће мало не омекани, а онда додајте говеђе месо, које претходно треба одвојити од костију и нарезати на коцке.

Све заједно динстајте док не испари вода, скините с ватре и ставите са стране.

Додајте остатак поврћа у пасуљ

Из прокуваног пасуља оцедите воду, додајте динстану смесу, па прелијте топлом водом да сви састојци буду потопљени, а затим кувајте док све не омекша, уз доливање топле воде по потреби.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas