Обично се спрема са крменадлама или сувим месом, али ако направите посни подварак са рибом направићете најукуснији посни специјалитет.
Подварак је зимско јело од киселог купуса који сви воле. Обично се спрема са сувим месом или крменадлама. Наш предлог је да направите посни подварак од киселог купуса са рибом.
Нема особе која не воли да једе подварак, поготово ако је припремљен на старински начин. Испратите све кораке и направићете најукусније јело, а најбоље од свега је што се лако прави, па успева свакој домаћици.
Састојци:
- 1 већа главица киселог купуса
- 1 димљени шаран или крап
- 2 празилука
- 1 сува црвена паприка
- уље
- лорбер
- бибер
Припрема:
Ситно сецкан празилук издинстати, додати ситно сецкан кисели купус, паприку, лорбер. Поклопити и на тихој ватри крчкати око 2 сата.
Рибу, најбољи је крап, исећи на мале комаде и покрити купусом, побиберити и ставити посуду у загрејану пећницу да се пече око 1 сат.
Посни подварак служити са топлом пројом.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО: