Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА! Једноставан рецепт који не одузима много времена (ФОТО/ВИДЕО)

Ко каже да торта мора бити само слатка? Слане су још занимљивије, а ево рецепта за једну од њих.

1610446653_hqdefault.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Потребно је:

  • 1 конзерва туњевине (180 гр)
  • 150 - 200 гр маргарина
  • 200 гр посног мајонеза
  • 1 кашика сенфа
  • 300 гр посних крекера
  • препеченог сусама 50 гр
  • 2 кисела краставца
  • 2 шаргарепе куване
  • 2 кромпира кувана
  • 1 кисела паприка
  • 50 гр печеног кикирикија
  • 200 мл пресола из краставаца

Прочитајте још: ФАНТАСТИЧАН ПИЛАВ са сувим ребрима, интегралним пиринчем и младим луком (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

Умутити 150 гр маргарина пенасто, па додати мајонез, а онда и њега сјединити и умутити са маргарином. Краставчиће кромпир, шаргарепу и паприку исецкати на ситне коцкице, па у то додати умућен маргарин са мајонезом.

Фото: Приватна архива

Додати кашику сенфа и све добро измешати. Оставити за 2 кашике мајонеза умућеног да се могу премазати странице торте и мало одозго. 

Прочитајте још: За данашњи посни ручак: Пасуљ са пинџуром (ФОТО/ВИДЕО)

У  послужавник ређати слане крекере, али их претходно умочити у кисели пресол из краставчића. На поређане крекере намазати фил, лепо распоредити и онда следећи ред крекера, па поново фил и тако док се све не утроши.

Фото: Приватна архива

Одозго премазати чистим умућеним мајонезом са маргарином као и са стране. Посути препеченим сусамом и крупно сецканим кикирикијем. 

Прочитајте још: Ове ТОРТИЦЕ су претеча капкејкова, укусније су и здравије! Треба вам само ЧАША (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Торту можете украсити као што је у видеу приказано...Торту направити 1-2 дана раније да крекери упију и да се торта стегне. Сећи на коцке, а ово брза и једноставна торта може послужити као пређело за посне славе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas