· · Коментара: 0
укусно

Предлог за данашњи ручак: Пилетина са сланином преливена бешамел сосом (ФОТО)

Сочна, укусна и мекана пилетина која се брзо спрема, а овај ручак обожаваће сви укућани.

1616061467_piletina-sa-slaninom-u-besamel-sosu-1150x599.jpg
Фото: Дидy китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Главни састојци

  • 450 гр. пилећег белог меса
  • 50 гр. сланине
  • 50 гр. каћкаваља
  • 1 већа главица црног лука

Прочитајте још: Бомба витамина у једној шерпи: Додајте хељдине кнедлице за здраву витаминску чорбу (ФОТО/ВИДЕО)

Маринада за пилетину

  • 3 кашике уља
  • 1 кашика сенфа
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 1/3 кашичице соли по укусу
  • 1/5 кашичице бибера и оригана по укусу
  • 1/2 кашичице алеве паприке
  • 1/2 кашичице туцане паприке по укусу
  • 3 чена белог лука

Прочитајте још: Колач са маком: Укусан, сочан и лако се прави (ФОТО)

 Бешамел сос

  • 60 гр. маргарина
  • 3 кашике брашна
  • 350 мл. млека
  • 1/4 кашичице соли по укусу
  • 1/5 кашићице мускатног орашчића

Упутство за припрему:

1Направите маринаду за пилетину. У посуду сипајте: уље, сенф, лимунов сок, со, бибер, оригано,алеву и туцану паприку и ситно сецкан или нарендан бели лук.

2. Пилетину исеците.

3. Ставите пилетину у маринаду и промешајте. Уколико имате времена било би добро да пилетина стоји у маринади пар сати, а можете је и увече спремити, тако да одстоји целу ноц.

Фото: Дидy Китцхен

4. Насецкајте црни лук на коцкице и ставите у ватросталну посуду (или оно у чему ћете пећи).

5. На лук поређајте пилетину.

Фото: Дидy Китцхен

6. На пилетину сецкану димљену сланину.

7. На сланину нарендан качкаваљ.

8. Бешамел сос: у шерпицу ставити маргарин, када се маргарин истопи додајте брашно промешајре минут-два,затим лагано додајте млеко. Све време мешајте жицом да се лепо разбију грудвице од брашна. На крају додајте со и мускатни орашчић. Бешамел сос сипајте преко качкаваља. Пеците око 50 минута на 240 степени.

Фото: Дидy Китцхен

9. Након 50 - ак минута пилетина је готова. Сочна,мекана ... преукусна. Пријатно.

Предлог: Уз ову укусну пилетину Вам предлажем за салату црни лук. Сигурна сам да ћете уживати у укусима овако спремљене пилетине.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.