· · Komentara: 0
ukusno

Predlog za današnji ručak: Piletina sa slaninom prelivena bešamel sosom (FOTO)

Sočna, ukusna i mekana piletina koja se brzo sprema, a ovaj ručak obožavaće svi ukućani.

1616061467_piletina-sa-slaninom-u-besamel-sosu-1150x599.jpg
Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Glavni sastojci

  • 450 gr. pilećeg belog mesa
  • 50 gr. slanine
  • 50 gr. kaćkavalja
  • 1 veća glavica crnog luka

Pročitajte još: Bomba vitamina u jednoj šerpi: Dodajte heljdine knedlice za zdravu vitaminsku čorbu (FOTO/VIDEO)

Marinada za piletinu

  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/3 kašičice soli po ukusu
  • 1/5 kašičice bibera i origana po ukusu
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 1/2 kašičice tucane paprike po ukusu
  • 3 čena belog luka

Pročitajte još: Kolač sa makom: Ukusan, sočan i lako se pravi (FOTO)

 Bešamel sos

  • 60 gr. margarina
  • 3 kašike brašna
  • 350 ml. mleka
  • 1/4 kašičice soli po ukusu
  • 1/5 kašićice muskatnog oraščića

Uputstvo za pripremu:

1Napravite marinadu za piletinu. U posudu sipajte: ulje, senf, limunov sok, so, biber, origano,alevu i tucanu papriku i sitno seckan ili narendan beli luk.

2. Piletinu isecite.

3. Stavite piletinu u marinadu i promešajte. Ukoliko imate vremena bilo bi dobro da piletina stoji u marinadi par sati, a možete je i uveče spremiti, tako da odstoji celu noc.

Foto: Didy Kitchen

4. Naseckajte crni luk na kockice i stavite u vatrostalnu posudu (ili ono u čemu ćete peći).

5. Na luk poređajte piletinu.

Foto: Didy Kitchen

6. Na piletinu seckanu dimljenu slaninu.

7. Na slaninu narendan kačkavalj.

8. Bešamel sos: u šerpicu staviti margarin, kada se margarin istopi dodajte brašno promešajre minut-dva,zatim lagano dodajte mleko. Sve vreme mešajte žicom da se lepo razbiju grudvice od brašna. Na kraju dodajte so i muskatni oraščić. Bešamel sos sipajte preko kačkavalja. Pecite oko 50 minuta na 240 stepeni.

Foto: Didy Kitchen

9. Nakon 50 - ak minuta piletina je gotova. Sočna,mekana ... preukusna. Prijatno.

Predlog: Uz ovu ukusnu piletinu Vam predlažem za salatu crni luk. Sigurna sam da ćete uživati u ukusima ovako spremljene piletine.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.