Једноставан рецепт који је залудео милионе никако не треба пропустити.
Колач који ће вас већ на први поглед освојити својим изгледом, а највеће изненађење биће колико се једноставно и брзо припрема.
Одвојите мало времена јер овај колач ће постати ваша омиљена посластица који ћете стално правити.
Састојци:
150 г кекса
2 жуманцета
80 г шећера
30 г густина
450 мл млека
30 г путера
20 г какао праха
:
Припрема:
Кекс поређајте на дно дубље посуде или калупа док у потпуности не покријете дно.
У мању посуду ставите жуманца, додајте шећер и добро умутите, па додајте густин и млеко. Све добро умутите док не добијете уједначену смесу без грудвица.
Уз стално мешање кувајте на тихој ватри, али водите рачуна да вам не загори. Кад се смеса згусне додајте путер и наставите с мешањем и кувањем још минут два. Добијену смесу поделите на два дела.
У једну убаците какао, па све добро измешајте да се маса уједначи. Преко кекса прво сипајте жути фил, па преко њега поређајте слој кекса. Потом преко кекса сипајте чоколадни фил и оставите у фрижидеру да се колач добро охлади.
(Срећна република)