Ако тражите савршен рецепт за сочне и укусне ћуфте, не тражите даље!
Ћуфте пуњене кремастим качкаваљем какве још нисте пробали. Једноставна припрема, а укус је божанствен! Идеалне за ручак или вечеру, а посебно ће се свидети најмлађима. Послужите их уз омиљени прилог и уживајте! Савршено се слажу и уз пире кромпир или по вашем избору.
Састојци:
- 350-400 гр млевеног меса
- 1 главица ситно сецканог црног лука
- 3 чена белог лука изгњеченог
- корица хлеба натопљена у млеку и исцеђена
- суви зачин
- бибер
- слатка паприка
- 1/2 кашичице прашка за пециво или соде бикарбоне
- 1 јаје
Припрема:
У млевено месо додајте све састојке и све добро изједначите . Рукама обликујте ћуфте и ређајте на послужавник премазан уљем.Прелите дно уљем и загрејте и пржите на лаганој ватри. Окренути ћуфте када се зарумене са једне стране. Држати тигањ поркривен поклопцем,
Пржити 20-30 минута укупно да се лепо зарумене са обе стране. Вадите их на папирни убрус Сервирајте их са прилогом по жељи.
Пријатно!
(Бакина кухиња)