Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кухињске тајне

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ПЕЦИВО: Умесите "ДЕДИН БРК" за вечеру или доручак, укус ће вас одушевити

Лако се прави и успева свима. Пробајте да направите домаће пециво

1650987829_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Радине Посластице
Oglas

Пециво дедин брк је добило назив због специфичног облика. Укус ће вас одушевити и пециво је одлично за ручак или вечеру.

Састојци:

За тесто :

  • 500г брашна,
  • 2 јаја,
  • 100 мл јогурта,
  • 50 мл воде,
  • 50 мл уља,
  • 1 коцкица квасца (4ог),
  • 1 кашичица шећера,
  • 2 кашичице соли.

За надев :

  • 3оог скуваног спанаћа,
  • 2оог сира по жељи,
  • 3~4 кувана јаја.

Припрема:

Јогурт и воду подмлачити на рингли. У то додати квасац и кашичицу шећера и промешати. Оставити да набубри.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА ПРОЛЕЋНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Искористите остатке поврћа за доручак или вечеру са укусним умаком

Брашно просејати у ванглу и додати јаја, со и уље. Затим додати квасац и умесити глатко тесто. Прекрити га крпом и оставити га да се удвостручи.

Пребацити тесто на побрашњену радну површину и оклагијом га растањити у правоугаоник дебљине око пола цм.Одсећи странице да тесто буде равно. Те остатке теста искористите за тракице које ћете ставити преко јаја.

Спанаћ очистите, скувајте, лепо оцедите и ситно исецкајте. Помешајте га са сиром и посолите по жељи. Јаја скувајте и ољуштите.

Тесто премазати са недевом од спанаћа и обе странице увити у ролат. Не стискајте пуно да надев не исцури.

На средину поређајте кувана јаја. Од оног теста које вам је остало направите тракице и прекријте јаја унакрст.Пажљиво пребаците на плех обложен пек папиром и оставите још пола сата да одстоји.

Загрејте рерну на 2оо Ц и пеците око пола сата (толико је требало мојој рерни). Пре печења можете премазати јајетом и посути сусамом.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas