· · Komentari: 0
kuhinjske tajne

RECEPT ZA DOMAĆE PECIVO: Umesite "DEDIN BRK" za večeru ili doručak, ukus će vas oduševiti

Lako se pravi i uspeva svima. Probajte da napravite domaće pecivo

1650987829_Untitled.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub/ Radine Poslastice

Pecivo dedin brk je dobilo naziv zbog specifičnog oblika. Ukus će vas oduševiti i pecivo je odlično za ručak ili večeru.

Sastojci:

Za testo :

  • 500g brašna,
  • 2 jaja,
  • 100 ml jogurta,
  • 50 ml vode,
  • 50 ml ulja,
  • 1 kockica kvasca (4og),
  • 1 kašičica šećera,
  • 2 kašičice soli.

Za nadev :

  • 3oog skuvanog spanaća,
  • 2oog sira po želji,
  • 3~4 kuvana jaja.

Priprema:

Jogurt i vodu podmlačiti na ringli. U to dodati kvasac i kašičicu šećera i promešati. Ostaviti da nabubri.

Pročitajte još: RECEPT ZA PROLEĆNE PALAČINKE: Iskoristite ostatke povrća za doručak ili večeru sa ukusnim umakom

Brašno prosejati u vanglu i dodati jaja, so i ulje. Zatim dodati kvasac i umesiti glatko testo. Prekriti ga krpom i ostaviti ga da se udvostruči.

Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom ga rastanjiti u pravougaonik debljine oko pola cm.Odseći stranice da testo bude ravno. Te ostatke testa iskoristite za trakice koje ćete staviti preko jaja.

Spanać očistite, skuvajte, lepo ocedite i sitno iseckajte. Pomešajte ga sa sirom i posolite po želji. Jaja skuvajte i oljuštite.

Testo premazati sa nedevom od spanaća i obe stranice uviti u rolat. Ne stiskajte puno da nadev ne iscuri.

Na sredinu poređajte kuvana jaja. Od onog testa koje vam je ostalo napravite trakice i prekrijte jaja unakrst.Pažljivo prebacite na pleh obložen pek papirom i ostavite još pola sata da odstoji.

Zagrejte rernu na 2oo C i pecite oko pola sata (toliko je trebalo mojoj rerni). Pre pečenja možete premazati jajetom i posuti susamom.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.