Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за домаћи багет који ће вас одушевити: Хрскав споља, неодољиво мекан изнутра - Укуснији од куповног (РЕЦЕПТ)

Пожелећете да га спремате сваки дан

1690975054_shutterstock_692192611.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Прави српски доручак је незамислив без кришке хлеба или неког другог производа од теста попут кроасана, сендвича и слично.

Многи не могу да одоле мирису свеже испеченог хлеба који се шири кућом. Уколико сте љубитељ француског багета, овај рецепт ћете често правити.

Састојци:

  • 500 гр глатког брашна
  • 370 мл млаке воде
  • 1 кашичица сувог квасца
  • 1 кашичица соли

Припрема:

У чинији помешајте суве састојке, а онда уз постепено додавање воде замесите тесто. Кад оно постане компактно, оставите га у чинији да нараста на топлом око 45 минута. Прекријте чинију памучном крпом или прозирном фолијом.

После 45 минута пребаците тесто на радну плочу и влажним рукама га кратко месите, па обликујте у јуфку и поново га пустите да нараста око 45 минута. И овог пута га прекријте крпом.

Исти поступак на радној површини поновите три пута. Кад сва три пута премесите тесто, поделите га на четири дела. Сваки део теста благо обликујте у јуфкицу, покријте све и оставите још 15 минута да се тесто "одмори".

Благо га прстима развуците по површини у облик правоугаоника и уролајте га у жељену дужину. Сваки багет пребаците на плех и оставите још да нарасте око пола сата пре него што убаците у рерну. Пре него што будете пекли багете, благо их засеците укосо.

У загрејану рерну на 250 степени убаците и тепсију коју сте до пола напунили водом, па кад вода почне да кључа изнад ње поставите тепсију са багетима и пеците их 20 минута на 220 степени. Захваљујући воденој пари која се шири из доње тепсије багет ће бити хрскав споља, а мекан и ваздушаст изнутра.

Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas