Oglas
· · Komentari: 0

Recept za domaći baget koji će vas oduševiti: Hrskav spolja, neodoljivo mekan iznutra - Ukusniji od kupovnog (RECEPT)

Poželećete da ga spremate svaki dan

1690975054_shutterstock_692192611.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pravi srpski doručak je nezamisliv bez kriške hleba ili nekog drugog proizvoda od testa poput kroasana, sendviča i slično.

Mnogi ne mogu da odole mirisu sveže ispečenog hleba koji se širi kućom. Ukoliko ste ljubitelj francuskog bageta, ovaj recept ćete često praviti.

Sastojci:

  • 500 gr glatkog brašna
  • 370 ml mlake vode
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U činiji pomešajte suve sastojke, a onda uz postepeno dodavanje vode zamesite testo. Kad ono postane kompaktno, ostavite ga u činiji da narasta na toplom oko 45 minuta. Prekrijte činiju pamučnom krpom ili prozirnom folijom.

Posle 45 minuta prebacite testo na radnu ploču i vlažnim rukama ga kratko mesite, pa oblikujte u jufku i ponovo ga pustite da narasta oko 45 minuta. I ovog puta ga prekrijte krpom.

Isti postupak na radnoj površini ponovite tri puta. Kad sva tri puta premesite testo, podelite ga na četiri dela. Svaki deo testa blago oblikujte u jufkicu, pokrijte sve i ostavite još 15 minuta da se testo "odmori".

Blago ga prstima razvucite po površini u oblik pravougaonika i urolajte ga u željenu dužinu. Svaki baget prebacite na pleh i ostavite još da naraste oko pola sata pre nego što ubacite u rernu. Pre nego što budete pekli bagete, blago ih zasecite ukoso.

U zagrejanu rernu na 250 stepeni ubacite i tepsiju koju ste do pola napunili vodom, pa kad voda počne da ključa iznad nje postavite tepsiju sa bagetima i pecite ih 20 minuta na 220 stepeni. Zahvaljujući vodenoj pari koja se širi iz donje tepsije baget će biti hrskav spolja, a mekan i vazdušast iznutra.

Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas