Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бакина кухиња

Направите домаћи ИНТЕГРАЛН БАГЕТ са семенкама: Хрскаво и укусно (ФОТО/ВИДЕО)

Можете да направите сами код куће.

1606463412_20201126_131213.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Ако стре љубитељ интегралног хлеба као што је багет па још са семенкама ево сјајног рецепта кога морате пробати и уживати у његовој хрскавој корици. Па да видимо како се прави...

Потребно је:

300-350  мл млаке воде
15 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
350 гр брашна белог
100 гр интегралног  пшеничног
50 гр  интегралног раженог 

Прочитајте још: ГРЧКА ПИТА: Фантастичан и једноставан оброк са гризом, сиром и јајима (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

У воду измрвити квасац и убацити шећер и 2 кашике брашна и све добро измешати. Кад запени сипати у ванглу, убацити брашно и со и замесити тесто  и обрадити га руком да постане глатко. Покрити да одмори око 40 мин.

Фото: Приватна архива

Развући на сто и пресећи на 2 лоптице, а онда изваљати у дугачке ролнице дужине плеха.

 Плех обложити пек папиром, па сваку ролницу ставити у плех, али мало згужвати папир као хармонику да се багет не додирује. 

Прочитајте још: ГИБАНИЦА ПИТА за ваша мала породична окупљања (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Покрити да одмори 30 мин. посећи накосо оштрим ножем. Четкицом водом премазати делове што нису сећене и посути обилно семенкама. Пећи око 50 мин да хле буде реш печен.. Уживајте у дивном звуку хрскавости кад се сече..

Прочитајте још: ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ из шерпе: Како га спремити? (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas