Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ТУРШИЈУ: Погледајте како су је правиле наше баке - ево у чему је тајна

Ево како направити традиционалну мешану туршију као некад, рецепт за зимницу без грешке

1759321239_shutterstock_2189245817--2-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

За класичну туршију припремите мешавину поврћа попут паприка, шаргарепе, карфиола и краставчића, оперите и исеците их, па ређајте у тегле или буре. Направите прелив од воде, сирћета, соли и шећера, загрејте га док се не растопи, а затим прелијте преко поврћа у теглама, добро затворите и оставите на хладном и тамном месту неколико недеља. Те уживајте у домаћој туршији током хладних дана.

Туршија - састојци (за око 3 кг поврћа):
 

1 кг паприка
1 кг шаргарепе
1 кг карфиола
1 кг краставчића
2 кашике соли
2 кашике шећера
1 литар сирћета
4 литре воде
По жељи: листови винобрана, конзерванс, цвет суве мирођије, кашичица слачице, коријандер

Туршија - припрема:

1. Припремите поврће: Оперите и очистите сво поврће. Паприкама извадите семенке и петељке, шаргарепу ољуштите, а карфиол искидајте на цветиће.
2. Припремите тегле: Стерилизујте тегле и поклопце.
3. Напуните тегле: У сваку теглу поређајте зачине по жељи. Затим напуните тегле припремљеним поврћем, слажући га што чвршће.
4. Припремите раствор: У лонцу помешајте воду, сирће, со и шећер. Додајте конзерванс и винобран ако користите. Загрејте смесу док се сви састојци не растопе.
5. Сипајте раствор: Склоните са ватре и прелијте врућим раствором преко поврћа у теглама, тако да га потпуно покрије.
6. Затворите и чувајте: Добро затворите тегле поклопцима. Окрените их наопачке док се не охладе, а затим их окрените поново на праву страну. Оставите на хладном и тамном месту да одстоји неколико недеља пре конзумације.

Савети:

Уколико користите буре, редовно отивајте сирће и враћајте га
Сачекајте око 20 дана пре конзумације да се туршија слегне и постане спремна за јело

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas