· · Коментари: 0

Рецепт за колач од мандарина: Направите праву јесењу посластицу

Обрнути колач од мандарина права је јесења посластица, за време кад су напољу хладне вечери, а треба вам нешто слатко

1665491818_profimedia-0361802304.jpg
Фото: Профимедиа

Садржи шећер, али киселост мандарина допринеће томе да не буде претерано сладак, а дивно карамелизоване мандарине задивиће вас и терати да узмете још један комад.

Припрема је поприлично једноставна, а резултат ће бити у потпуном нескладу с тим. Када проверавате да ли је колач печен, можете то да урадите као и обично чачкалицом, али она не мора да буде потпуно чиста. Ако буде чиста, то ће значити да је колач превише печен – нека остане која мрвица на чачкалици.

Прочитајте још: Спој здравог и укусног: Фаширане шницле са броколијем - спремају се брзо и лако, а малишани их обожавају (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Састојци:

  • 6-8 мандарина – исечених по ширини на пола или ако су веће на три кришке
  • 1 кашика јабуковог сирћета
  • 1/3 шољице биљног уља
  • 1 шољица шећера
  • 1 шољица млека – крављег или било којег биљног
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 1 2/3 шољице брашна
  • 2 кашичице прашка за пециво
  • Прстохват соли
  • Мармелада, отопљена

Припрема:

Науљите округлу посуду за печење маслацем и поспите лагано шећером. Ставите кришке мандарина на дно посуде. Помешајте млеко, сирће, ванилу и уље. У посуди за мешање помешајте брашно, шећер, со и прашак за пециво.

Мокре састојке додајте у суве и помешајте док се не споји. Смесу сипајте на мандарине и пеците 25-30 минута на 180 степени.Кад је колач готов, оставите га да се охлади 10-ак минута, па га преокрените наопачке и прекријте отопљеном мармеладом.

Прочитајте још: Торта коју можете јести без гриже савести: Нема брашна и шећера, а прави је ужитак за сва чула (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Уместо мармеладе, ако имате мало више стрпљења и времена, можете колач прелити глазуром од наранџе. Помешај 2 шољице шећера, 2 кашике маслаца, 4 кашичице сока од наранџе и ½ кашичице наранџине корице. Прелијте преко охлађеног колача.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.