Oglas
· · Komentari: 0

Recept za kolač od mandarina: Napravite pravu jesenju poslasticu

Obrnuti kolač od mandarina prava je jesenja poslastica, za vreme kad su napolju hladne večeri, a treba vam nešto slatko

1665491818_profimedia-0361802304.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Sadrži šećer, ali kiselost mandarina doprineće tome da ne bude preterano sladak, a divno karamelizovane mandarine zadiviće vas i terati da uzmete još jedan komad.

Priprema je poprilično jednostavna, a rezultat će biti u potpunom neskladu s tim. Kada proveravate da li je kolač pečen, možete to da uradite kao i obično čačkalicom, ali ona ne mora da bude potpuno čista. Ako bude čista, to će značiti da je kolač previše pečen – neka ostane koja mrvica na čačkalici.

Pročitajte još: Spoj zdravog i ukusnog: Faširane šnicle sa brokolijem - spremaju se brzo i lako, a mališani ih obožavaju (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

  • 6-8 mandarina – isečenih po širini na pola ili ako su veće na tri kriške
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1/3 šoljice biljnog ulja
  • 1 šoljica šećera
  • 1 šoljica mleka – kravljeg ili bilo kojeg biljnog
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 2/3 šoljice brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Marmelada, otopljena

Priprema:

Nauljite okruglu posudu za pečenje maslacem i pospite lagano šećerom. Stavite kriške mandarina na dno posude. Pomešajte mleko, sirće, vanilu i ulje. U posudi za mešanje pomešajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo.

Mokre sastojke dodajte u suve i pomešajte dok se ne spoji. Smesu sipajte na mandarine i pecite 25-30 minuta na 180 stepeni.Kad je kolač gotov, ostavite ga da se ohladi 10-ak minuta, pa ga preokrenite naopačke i prekrijte otopljenom marmeladom.

Pročitajte još: Torta koju možete jesti bez griže savesti: Nema brašna i šećera, a pravi je užitak za sva čula (RECEPT/VIDEO)

Umesto marmelade, ako imate malo više strpljenja i vremena, možete kolač preliti glazurom od narandže. Pomešaj 2 šoljice šećera, 2 kašike maslaca, 4 kašičice soka od narandže i ½ kašičice narandžine korice. Prelijte preko ohlađenog kolača.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas