Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ за ПЛАНИНСКИ хлеб: Без адитива, остаје свеж неколико дана!

Домаћи хлеб је увек на цени.

1632227924_loaf-4395913_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Чаробни рецепт за хлеб без адитива, који дуго остаје свеж. Одушевиће вас мирис домаћег хлеба који излази из рерне.

Прочитајте још: КАРФИОЛ У ТУРШИЈИ: Идеалан РЕЦЕПТ за све који воле ХРСКАВО и КИСЕЛО!

Рецепт за планински хлеб

Састојци: 

  • 200г ражаног брашна
  • 200г спелте
  • 200г пшеничног интегралног брашна
  • 200г пшеничног белог брашна
  • 3 кашичице соли
  • 3 прстохвата аскорбинске киселине (витамин Ц)
  • 4 кашике семенки сунцокрета
  • 4 кашике семенки лана
  • 4 кашике семенки сусама 
  • пола коцке свежег или кесица сувог квасца
  • 1кашичица меда
  • 640мл топле воде

Поступак: 

Ако се користи свеж квасац, помешајте га прво са медом и сједините до глатке масе.Све суве сатојке,брашна,семенке,со, аскорбинску киселину и семенке помешати у посуди. У то додати квасац измешан са медом и топлом водом.

Све лепо измешати, прекрити прозирном фолијом и оставити на хладном преко ноћи. Следећег дана извадити и оставити још 2-3 сата на топлом.

Посути мало брашна по површини, извадити тесто, посути по њему мало брашна и са стране наборати, као писмо. Десну страну преклопити до пола, онда леву, горњу и доњу. Брашно не треба умесити у хлеб, слободно нека остане на површини. Хлеб ставити у посудуу за печење која је обложена папиром за печење и поклопити поклопцем.

Првих 7 минута пећи на 250 степени, а затим наредних 35 минута на 230. На крају скинути поклопац и пећи још 15 минута, да би добио лепу корицу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas