· · Коментара: 0
ЗИМНИЦА

КАРФИОЛ У ТУРШИЈИ: Идеалан РЕЦЕПТ за све који воле ХРСКАВО и КИСЕЛО!

Једноставно се прави, па није на одмет да ставите пар тегли карфиола за зиму.

1630998393_Depositphotos_6108183_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Ни једно спремање зимнице не може да прође без карфиола. Ако до сада нисте пробали укисељени карфиол, време је да се изненадите. Хрскава текстура и укус ће вас одушевити.

Прочитајте још: ПАПРИКЕ НА ТРИ НАЧИНА: Домаћи РЕЦЕПТИ за зимницу - брзо и једноставно!

Рецепт за карфиол у туршији

  • 2,5 кг карфиола
  • 0,5 кг зеленог парадајза
  • 10 зрна бибера или по укусу
  • веза першуновог листа
  • феферона по укусу

За пресолац је потребно:

  • 100 гр шећера
  • 70 гр соли
  • 1,5 л воде (обичне, некуване)
  • 0,5 л алкохолног сирћета (9%)
  • прстохват винобрана, прстохват конзерванса

Припрема:

Прво се прави пресолац. Сједините све састојке и мешајте док се со и шећер не растопе.

Карфиол опрати, одвојити на цветиће.

Опрати и зелени парадајз – оставити га целог или ако је баш превелик, преполовити.

На дно чисте, суве тегле ставити першун, бибер у зрну а затим ређати карфиол и зелени парадајз.

На врх напуњене тегле ставити притискивач а затим прелити пресолцем!

Повезати целофаном и за 10-15  дана карфиол је спреман.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.