Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Савршен ДОРУЧАК: Развуците тесто КАО ЖВАКУ и направите ПИТИЦЕ са сиром (ФОТО/ ВИДЕО)

Потребно је сат времена да би се направиле укусне питице, али вреди!

1601449989_baka.PNG
Фото: Приватна архива
Oglas

Многе домаћице желе, али не знају како да направе мале питице са сиром од развученог теста. Ево рецепта:

Прочитајте још: РЕЦЕПТ КОЈИ ЋЕТЕ ЧУВАТИ: Овакав КОХ сигурно нисте јели (ФОТО/ВИДЕО)

Састојци:

Фото: Приватна архива
  • 400 гр брашна
  • 220 мл млаке воде
  • соли
  • уље

За надев:

  • 200 гр сира
  • 200 мл јогурта
  • 2 јаја

Припрема:

Умесити тресто добро и глатко па га развући оклагијим величине тањира па покрити фолијом и крпом да одмара 15-20 мин.

Раширити стоњак на већи сто па га мало посути брашном. Пребацити тесто на сто па га премазати уљем и оставити опет да одмара 20 мин.

Науљите руке и развлачите тесто као жваку!

После тога руке намазати уљем и тесто развлачити рукама у круг слободно развлачи се лепо ко жвака . Развучено тесто поуљити и кашиком стављати сир који сте помешали са јајима и јогуртом. Средину оставити празну за 2-3 прста.

Када умотате ролницу исеците Фото: Приватна архива

Помоћу чаршава увити две супротне стране у ролнице и ножем исећи по средини. Сваку ролницу поделити на пола па је увити као пужа и ставити у подмазану тепсију. Премазати питице уљем и пећи у рерни на 190 степени Ц да лепо порумене 40- 50 мин. Печене покрити крпом да одморе.

Прочитајте још: Мекане, фине ружице са сиром на ДРУГАЧИЈИ НАЧИН (ФОТО/ВИДЕО)

Уживајте у финим меканим питицама. Уз чашу јогурта или киселог млека савршен доручак вечера или ужина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas