Преукусне, а не пеку се!
Oglas
Састојци:
- 100 гр сусама
- 150 гр меда
- 100 гр чоколаде
- 120 гр маслаца
- 200 гр млевеног кекса
- 100 гр исецаних ораха
Припрема :
На сувом тигању испећи сусам уз стално мешање како не би изгорео. Чим почне да добија златкасту боју, склонити га са ватре. У тигањ затим ставити маслац, мед и чоколаду. На ниској температури истопити док се све лепо не сједини.
Посебно исецкати орахе. У чинију ставити сусам и орахе, сипати смесу од маслаца и чоколаде, промешати и на крају додати млевени кекс. Добро промешати.
Калуп обложити пек папиром и излити смесу.
Поравнати и ставити у фрижидер минимум на 3-4 сата, или замрзивац на 30 минута.
Прелити чоколадом по жељи и кад се стегне сећи на штангле.
Пријатно!
(Бакина кухиња)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas