Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СОЧНА ЈУНЕТИНА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Толико мека да се одваја виљушком (РЕЦЕПТ)

Уколико волите јунеће месо, али вам често испадне суво, тврдо и жилаво, останите са нама у наставку где вам откривамо мало другачији начин његове припреме. У питању је сочна јунетина у парадајз сосу која се топи у устима!

1759234355_shutterstock_1194981331.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Спремљена на овај начин, јунетина постаје толико нежна и мека да се одваја виљушком. Поред тога, она задржава сву своју сочност, а због добре комбинације састојака, њен укус је интензивиран и префињен.

Састојци:

  • 900 г јунећих одрезака
  • 400 г парадајза
  • 60 г брашна
  • 500 мл говеђег бујона
  • 4 чена белог лука
  • 1 главица црног лука
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 1 кашика сецканог першуна
  • 3 кашичице маслиновог уља
  • 2 кашичице сушеног зачинског биља
  • со, бибер

Припрема:

  1. Месо обилно зачините сољу и бибером, затим га истуците чекиц́ем и уваљајте у брашно. Уверите се да је добро уваљано у брашно и пржите га на две кашике загрејаног уља- сваки комад око 4-5 минута са сваке стране.
  2. Затим извадите месо и у исти тигањ додајте преосталу кашику уља и сецкани лук. Пропржите лук 3-4 минута, додајте бели лук и кувајте 30 секунди, затим додајте парадајз пире и кувајте 1 минут, па додајте сецкани парадајз, бујон и зачине и добро промешајте.
  3. Чим прокључа, смањите ватру, вратите месо, покријте и пребаците у рерну и пеците око сат и по, или док месо не омекша, а сос се не згусне. Проверите и повремено промешајте.
  4. Када је готово, пробајте да ли је сосу потребно још зачина, поспите свежим першуном и послужите са пире кромпиром, тестенином или пиринчем. Пријатно!

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas