Уколико волите јунеће месо, али вам често испадне суво, тврдо и жилаво, останите са нама у наставку где вам откривамо мало другачији начин његове припреме. У питању је сочна јунетина у парадајз сосу која се топи у устима!
Oglas
Спремљена на овај начин, јунетина постаје толико нежна и мека да се одваја виљушком. Поред тога, она задржава сву своју сочност, а због добре комбинације састојака, њен укус је интензивиран и префињен.
Састојци:
- 900 г јунећих одрезака
- 400 г парадајза
- 60 г брашна
- 500 мл говеђег бујона
- 4 чена белог лука
- 1 главица црног лука
- 1 кашика парадајз пиреа
- 1 кашика сецканог першуна
- 3 кашичице маслиновог уља
- 2 кашичице сушеног зачинског биља
- со, бибер
Припрема:
- Месо обилно зачините сољу и бибером, затим га истуците чекиц́ем и уваљајте у брашно. Уверите се да је добро уваљано у брашно и пржите га на две кашике загрејаног уља- сваки комад око 4-5 минута са сваке стране.
- Затим извадите месо и у исти тигањ додајте преосталу кашику уља и сецкани лук. Пропржите лук 3-4 минута, додајте бели лук и кувајте 30 секунди, затим додајте парадајз пире и кувајте 1 минут, па додајте сецкани парадајз, бујон и зачине и добро промешајте.
- Чим прокључа, смањите ватру, вратите месо, покријте и пребаците у рерну и пеците око сат и по, или док месо не омекша, а сос се не згусне. Проверите и повремено промешајте.
- Када је готово, пробајте да ли је сосу потребно још зачина, поспите свежим першуном и послужите са пире кромпиром, тестенином или пиринчем. Пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas