· · Коментари: 0
РУЧАК КОЈИ ЋЕТЕ ВОЛЕТИ

За ГУРМАНЕ и ЈЕДНОСТАВНО се спрема: Тортица од млевеног меса у сланини - ваш нови ОМИЉЕНИ специјалитет (РЕЦЕПТ)

Досадило вам је да спремате једно исто за ручак, а немате много времена

1648988413_292171_o_ff.jpg
Пхото:Профимедиа

Млевено месо у сланини је брз и савршен ручак у ком ће уживати цела породица. Лако је за спремање и сигурно ће вам се допасти.

Велика предност овог специјалитета је што вам не треба много састојака, а исто тако можете по жељи додавати различите зачине и само ћете добити бољи укус.

Састојци:

  • 400г млевеног меса
  • Со
  • Бибер
  • Куркума
  • Лук
  • Паприка
  • Сланина

Припрема:

Зачините млевено месо, ставите со, бибер, куркуму, лук и исецкану паприку.

Поставите на плех или неку плитку посуду танко исечене листиће сланине тако да један део буде ван плеха.

У плех ставите смесу млевеног меса са свим зачинима и прекријте слободним делом сланине као да правите тортицу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕЗГЛУТЕНСКИ пудинг: За сваког по нешто (РЕПЕПТ)

По жељи можете додати и качкаваљ, а „тортицу“ можете прелити босиљком и соја сосом. Уколико желите, можете и облик да мењате, те не мора да буде "торта" у питању, већ можете да правите и укусне лоптице тако што ћете млевено месо умотавати у сланину.

Ставите у рерну и пеците око пола сата на 170 степени.

Испробајте тортицу од сланинице и млевеног меса, нећете се покајати!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.