Mafini sa višnjama i kiselom pavlakom su gotovi za manje od sat vremena, idealni za izlete i deserte vikendom.

Oglas
Sastojci:
- 375 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- ¼ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 113 g putera, otopljenog i blago ohlađenog
- 200 g šećera
- 2 velika jaja, sobne temperature
- 240 ml mleka, sobne temperature
- 60 g kisele pavlake, sobne temperature
- ½ kašičice vanilinog ekstrakta
- 300 g višanja, bez koštica, krupno iseckanih i oceđenih
Priprema:
Kako biste napravili mafine, prvo zagrejte rernu na 200°C. Obložite kalup za mafine papirnim korpicama i ostavite sa strane. U velikoj posudi umutite suve sastojke – brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa stavite na stranu. U posebnoj velikoj posudi umutite otopljeni puter, šećer i jaja dok se dobro ne sjedine. Dodajte mleko, pavlaku i ekstrakt badema, pa ponovo mešajte dok se ne sjedine.
(Direktno)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas