Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАБОРАВЉЕНИ РЕЦЕПТ НАШИХ БАКА: Спремите слатке прженице које ће одушевити целу породицу

Тајна је у једном састојку

1712221196_Ftoo-Shutterstock-przenice.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Замислите мирис прженица који вас враћа у детињство, када сте седели за столом с баком и деком, чекајући да се изненада појаве на тањиру пред вама. Овај једноставан, али омиљени рецепт за прженице сигуран је пут за враћање у прошлост и поновно откривање незаборавних укуса из ваше младости.

Ево како да оживите ту носталгију: У лонцу загрејте млеко са шећером, корицом лимуна, штапићем цимета и махуном ваниле. Када млеко проври, склоните га са ватре и оставите да се охлади, док не постане савршено мирисно. Потом намочите кришке старог хлеба у ово мешавино млека и зачина, допуштајући им да упију сва та чаробна арома.

Умутите јаја у дубоком тањиру и умочите у њих натопљене кришке хлеба. Затим пржите кришке у добро загрејаном уљу док не постану златно смеђе боје, окрећући их како би биле равномерно печене с обе стране.

Када су прженице готове, премажите их мешавином шећера и цимета. Затим уживајте у сваком залогају овог укусног доручка који је некада био омиљени оброк ваших бака и дека, а сада ће поново постати део ваших незаборавних јутарњих ритуала.

Пријатно!

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas