Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
идеја за вечеру

Здрав оброк испод 300 калорија: Пржени шкампи са шпарглама (РЕЦЕПТ)

У овим врелим летњим данима, битно је да једемо што мање калорија и да имамо што лаганије оброке

1657031750_kfkfkrl.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Из тог разлога, представљамо вам идеално јело које има 270 калорија! Овај оброк је добра идеја поготово за вечеру, јер је пун протеина који шкампи носе са собом!

Прочитајте још: Капрезе салата и "мек енд чиз"у комбинацији - Судар америчке и италијанске кухиње (ВИДЕО)

Састојци:

4 кашике маслиновог уља
450г сирових шкампа
450г шпаргле
1 кашичица соли
½ кашичице млевене црвене паприке
1 кашичица белог лука, млевеног
1 кашичица ђумбира, млевеног
1 кашика соја соса са ниским садржајем натријума
2 кашике лимуновог сока

Припрема:

У великом тигању загрејте 2 кашике маслиновог уља на средње јакој ватри. Додајте шкампе у тигањ, а затим зачините са ½ кашичице соли и ½ кашичице млевене црвене паприке. Кувајте док шкампи не постану ружичасти. Извадите шкампе из тигања и оставите на страну. У истом тигању загрејте 2 кашике маслиновог уља и додајте шпаргле. Додајте ђумбир и бели лук, а затим зачините са ½ кашичице соли. Често мешајте и кувајте док шпаргле не омекшају. Вратите шкампе у тигањ, па додајте соја сос. Мешајте док се састојци добро не сједине. Непосредно пре него што је јело готово додајте лимунов сок, још једном промешајте, па послужите док је топло.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas